(VIDEO) Andrei Năstase va candida la alegerile prezidențiale din toamnă: „Merg independent”

Ala Găină

Fostul lider al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Andrei Năstase, declară că va candida la alegerile prezidențiale din acest an. Acesta ar urma să fie candidat independent. Dezvăluirea a fost făcută în cadrul emisiunii „Rezoomat”, la Rlive TV.

„Urmare a mai multor discuții purtate în țară și peste hotare. Am decis că voi candida la alegerile prezidențiale din acest an ca și independent. Asta, bineînțeles nu fără suportul celor care au fost alături de mine pe parcursul anilor, suportul celor care au rămas dezamăgiți de guvernarea actuală și de ce nu suportul celor care au avut așteptări de la guvernarea anterioară și nu au obținut nimic. Merg independent, dar nu independent de poporul meu”, a declarat Andrei Năstase.

Amintim că Andrei Năstase a participat la scrutinul prezidențial din noiembrie 2020, fiind candidatul Platformei Demnitate și Adevăr. Acesta a obținut atunci 3,26% din voturi.

La scrutinul din 2016, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, s-a retras din cursa electorală prezidențială și a sprijinit-o la alegerile prezidențiale pe Maia Sandu, pe atunci șefa PAS. În acel an, președinte al R. Moldova a devenit Igor Dodon.