(VIDEO) Andrei Spînu explică de ce cumpără imobile în România și nu investește în R.Moldova: „Ar fi un conflict de interese, pentru că eu sunt responsabil de domeniul construcțiilor”

Ala Găină

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, susține că nu a vrut să cumpere un imobil în Republica Moldova, deoarece asta ar fi fost „conflict de interese”, pentru că el este responsabil de domeniul construcțiilor. În schimb, a procurat un apartament la București „ca investiție”. Declarația a fost făcută de Andrei Spînu în cadrul unui podcast în limba rusă. 

„Ceea ce am cumpărat în București este o investiție. Știam că voi fi întrebat despre asta. Și prietenii m-au întrebat de ce nu am cumpărat în Moldova. Nu am cumpărat nimic în Moldova, pentru că ar fi trebuit să procur de la companiile de construcție din Moldova. În același timp, eu sunt ministru al Infrastructurii și cunoașteți cât de mult luptăm cu construcțiile ilegale. Foarte rău ne reușește, pentru că noi facem tot ce putem la nivel central, însă sunt și autoritățile locale. Dacă eu cumpăram ceva în Moldova, asta însemna că avea să procur de la una dintre aceste companii de construcții. Asta ar fi fost un conflict de interese direct. Eu nu am dorit asta. Atât timp cât voi ocupa funcții publice, eu niciodată nu voi face ceva ce ar amesteca acțiunile personale cu cele publice. Pentru mine asta este o linie roșie”, a declarat Andrei Spînu.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a investit anul trecut într-un apartament la București. Locuința este trecută și în declarația de avere, însă în document nu este specificată nici țara și nici localitatea în care aceasta se află.

„Este un apartament în București. Nu este unul gata, am făcut o investiție. Este o construcție la prima etapă. Nu este un apartament gata”, a menționat anterior Andrei Spînu, în cadrul emisiuni televizate.

Potrivit ministrului, apartamentul va avea totuși o suprafață mai mare de 59 de metri pătrați, așa cum este indicat în declarația de avere și interese personale.