(VIDEO) Asociația „UNIREA-ODIP”, scrisoare deschisă către Klaus Iohannis: „Retrageți Ordinul Steaua României lui Marian Lupu, distincție pe care nu o merită!”

Redacția Liber TV

Ordinul Național „Steaua României” acordat președintelui Curții de Conturi și fostului democrat Marian Lupu prejudiciază imaginea României și nu face față poporului român. Declarația aparține liderului „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, care i-a expediat președintelui României, Klaus Iohannis o scrisoare deschisă, unde se solicită retragerea distincției.

În textul scrisorii sunt aduse mai multe argumente, care demonstrează faptul că Marian Lupu este un critic vehement a tot ce înseamnă românesc, al limbii române și a denigrat România ori de câte ori a avut ocazia. „Marian Lupu declara, în 2012, că s-a răzgândit ideologic și că nu mai crede în existența limbii române în Republica Moldova. „M-am răzgândit. Ştiinţific nu mai este limba română, cum spuneam anterior, ci limba moldovenească”, a precizat Marian Lupu. În același timp, Marian Lupu, a făcut o serie de alte declarații controversate și anume că protestele anti-comuniste din 7 aprilie, care au dus la răsturnarea guvernului Voronin, au fost de fapt o lovitură de stat planificată, organizată de România”, se arată în scrisoarea deschisă expediată lui Klaus Iohannis prin intermediul Ambasadei României în Republica Moldova.

Potrivit lui Vlad Bilețchi, conferirea acestui Ordin prejudiciază imaginea României, or, de fiecare dată, România a fost și continuă să fie alături de Republica Moldova prin numeroase ajutoare și susținere frățească.

„Avem ferma convingere că distincția importantă „Steaua României”, oferită de obicei marilor personalități ale neamului, care au contribuit la dezvoltarea și promovarea României, nu este demnă de Marian Lupu. În acest sens, vă solicităm respectuos, domnule Președinte, retragerea Ordinului Național „Steaua României” domnului Marian Lupu, distincție care nu face față statului și poporului român”, solicită unioniștii.