(VIDEO) Candidatul PAS, Lilian Carp, promite o șosea de centură pentru ocolirea centrului capitalei

Adrian Sirbu

Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Lilian Carp, susține că fiecare a 7-8-a mașină este tranziție prin Chișinău. Potrivit lui, acest fapt încarcă semnificativ traficul rutier, iar pentru a scăpa de această problemă, o soluție ar fi crearea unui coridor prin care transportul în tranziție să ocolească centrul. 

Într-o conferință de presă, concurentul electoral a declarat că în orașul Chișinău diminețile în încep cu ambuteiaje infernale, iar oamenii trebuie să se trezească devreme pentru a ajunge la timp la muncă, la școală sau la grădiniță. Lilian Carp susține că el și echipa sa, în următorii 4 ani, se vor axa pe rezolvarea problemelor legate de trafic pentru a aduce mai multă siguranță și pentru ca deplasarea la destinație să fie mai rapidă.

Lilian Carp promite construcția unei străzi – tronson de centură a orașului Chișinău începând cu strada Industrială și continuând cu străzile Transnistriei, Milescu Spătaru, Bucovinei, aproape de Stăuceni, aceasta fiind, în opinia sa, o soluție de ocolire a capitalei.

De asemenea, în opinia sa, încă o soluție este construcția unui nou pod peste Bâc. De asemenea, este necesar să fie reconstruite mai multe intersecții, care să aibă pasaje, treceri nivelate. Un asemenea concept, potrivit candidatului, trebuie să existe și pe bulevardul Dacia, în apropiere de Grădina Botanică, dar și la intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare.

Concurentul electoral consideră că oamenii trebuie convinși să renunțe la transportul personal în favoarea celui public, care să fie confortabil și în numărul suficient. Pentru aceasta, el crede că trebuie create rute noi care să ajungă în fiecare cartier. La fel, în viziunea sa, distanța dintre stațiile de așteptare nu trebuie să depășească 700-800 de metri.

Lilian Carp – conferință de presă despre mobilitatea urbană din Chișinău

Lilian Carp, candidatul PAS la funcția de Primar General al Municipiului Chișinău susține o conferință de presă despre provocările majore de trafic și infrastructură din municipiul Chișinău, și, prezintă viziunea sa și a echipei PAS pentru a îmbunătăți mobilitatea urbană și confortul vieții locuitorilor din capitală.

Publicată de Carp Lilian pe Joi, 26 octombrie 2023