(VIDEO) Candidatul PAS, Lilian Carp, promite să dezvolte suburbiile: “Vom crea un fond aparte pentru suburbii”

Adrian Sirbu

Candidatul PAS la funcția de primar general al municipiul Chișinău, Lilian Carp, împreună cu primarul comunei Stăuceni, Alexandru Vornicu și cel al comunei Băcioi, Ilie Leahu, au vorbit despre schimbările ce au avut loc în cele două localități în ultimii patru ani. Astfel, în Stăuceni și Băcioi au fost implementate proiecte de dezvoltare a infrastructurii, precum construcția de noi parcuri și reabilitarea curților de bloc.

În timpul mandatului lui Alexandru Vornicu în calitate de primar al comunei Stăuceni, mai multe curți de blocuri au fost renovate integral, au fost construite parcări în preajma fiecărui bloc de locuit, s-a revizuit sistemul de transport public și a fost instalată iluminare stradală. De asemenea, în Stăuceni a fost construit primul parc public amenajat, cu o suprafață de două hectare, în care au fost amenajate alei, piste pentru bicicliști, zone verzi cu irigare și iluminare.

Totodată, în cei patru ani de mandat al lui Ilie Leahu în calitate de primar al comunei Băcioi, în suburbie au fost implementate mai multe proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii, dar și pentru creșterea calității vieții oamenilor. Datorită acestor proiecte, a fost demarată construcția sistemului de canalizare și a fost termoizolat Liceul Teoretic „Grigore Vieru” din zonă. Totodată, datorită fondurilor primite din partea României și a Guvernului Republicii Moldova, a fost construit un parc public în centrul localității. Astfel, locuitorii Băcioiului au primit un loc sigur și modern pentru recreere.

În oferta noastră va fi o funcție de viceprimar, care va rezolva problemele din suburbii și va fi responsabil de activitatea acestora. De asemenea, soluția noastră este să existe un fond de dezvoltare a suburbiilor. Acest fond se va suplini din banii pe care locuitorii din suburbii îi plătesc în calitate de impozite, bani la care ar trebui să aibă acces – lucruri pe care primarul păcălici și partidul-primărie nu le-a făcut”, a punctat Lilian Carp în cadrul transmisiunii live.

Vom construi suburbii dezvoltate – nu pe hârtie și grafice – dar în realitate! Ilie Leahu Alexandru Vornicu

Publicată de Carp Lilian pe Luni, 30 octombrie 2023