(VIDEO) Candidatul PSDE, Vadim Brînzaniuc, propune soluții pentru gestionarea fondului locativ: „Chișinăul trebuie schimbat la față”

Adrian Sirbu

„Chișinăul trebuie schimbat la față”, spune candidatul Partidului Social Democrat European (PSDE), Vadim Brînzaniuc, care a prezentat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, mai multe soluții pentru gestionarea eficientă a fondului locativ. Candidatul promite ca în   următorii patru ani, să implementeze un amplu program de regenerare urbană.
Acesta prevede reabilitarea întregului fond locativ municipal, printre care modernizarea fațadelor și termoizolarea tuturor blocurilor, reabilitarea scărilor și a rețelelor inginerești, înlocuirea lifturilor, amenajarea locurilor de parcare și a terenurilor de joacă, precum și reparația tuturor drumurilor de acces în curțile de bloc.
„În total, anual, din bugetul municipal va fi alocat un miliard de lei pentru acest program. Vă dau asigurări că știu cum să fac rost de acești bani, pentru a rezolva această problemă, pe care eu o consider prioritară. Am suficientă experiență și expertiză și am asigurări inclusiv de la prietenii și colegii mei de la București că se vor implica plenar în acest proces. Vreau să fac din Chișinău un oraș frumos, cu blocuri frumoase. Chișinăul merită mai mult!”, a declarat Vadim Brînzaniuc.