(VIDEO) Cu ce planuri vine candidatul MAN, Ion Ceban, pentru a scăpa de ambuteiajele din zona istorică a Chișinăului

Adrian Sirbu

Liderul Partidului Mișcarea Alternativa Națională, Ion Ceban, a venit azi cu mai multe exemple din Planul Urbanistic Zonal, așa cum își propune dezvoltarea unor zone din capitală.

Ceban spune că aceste sunt soluții propuse de către proiectanți, dar vor fi posibile pentru aprobare după elaborarea Planului de Referință istorico Arhitectural, după care se vor face corectări, consultări și aprobări la CMC.

„În zona istorică a Chișinăului examinăm un unic sens pentru acest teritoriu. Este vorba despre Ismail, Albișoara, Mateevici și Mihai Viteazul – acest perimetru. Sunt deschise convențional toate detaliile, cum ar trebui aranjate aceste lucruri. Ar permite modificare parțial a regulilor de circulație pe unele străzi și excluderea acelui Bulevard Dmitrie Cantemir din planul general, care nu poate fi nicio formă construit la această etapă. Asigurarea multor coridoare pentru transportul alternativ. Aceste modificări sunt preconizate în următorii 2-3 ani de zile. Dar ceea ce ține de schima de trafic și regândirea circulației în zona centrală a Chișinăului, este posibilă să o facem în paralel”, a declarat edilul suspendat.

Modificările ar permite modificarea regulelor de circulație pe unele străzi prin schimbarea direcțiilor, pentru a fluidiza traficul din centul capitalei, dar și a scăpa de ambuteiaje.

 

 

📌Paralel cu elaborarea PUZ Centru, se lucrează concomitent la schema circulației rutiere în Centrul orașului, pentru asigurarea fluidității traficului în zonă, fără a aduce prejudicii teritoriului din punct de vedere a valorii de patrimoniu a acestuia.

– Asta ar permite modificarea regulilor de circulație pe unele străzi, prin schimbarea direcțiilor
– Excluderea bd. Cantemir din Planul General
– Asigurarea coridoarelor pentru transportul alternativ

Există soluții propuse de către proiectanți, dar vor putea fi aprobate după elaborarea Planului de Referință istorico – arhitectural, după care se vor face corectări, consultări și aprobări la CMC.

#5noiembrie
#CREDEFAPTELOR
#VotezMANCeban

***

📌 Параллельно с разработкой ЗГП сектора Центр ведутся работы над схемой дорожного движения в центре города, чтобы обеспечить плавность движения транспорта без ущерба для этой зоны с точки зрения ее культурно-исторической ценности.

– изменение правил дорожного движения на некоторых улицах посредством смены направлений;
– исключение из генплана бульвара Дмитрия Кантемира;
– обеспечение коридоров для альтернативного транспорта.

Это решения, предложенные проектировщиками, но утвердить их можно будет после разработки историко-архитектурного плана, после чего будут внесены корректировки, проведены консультации и утверждение в муниципальном совете.

Publicată de Ion Ceban pe Miercuri, 25 octombrie 2023