(VIDEO) De râs și de plâns! Poliția Republicii Moldova „apără” statul de câteva butelii de colorant

Ala Găină

De râs și de plâns. Ordinea publică în ministerul de interne, condus de Ana Revenco, înseamnă protecția câtorva butelii cu colorant roșu, aduse la un flashmob în fața Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, pentru a simboliza sângele vărsat de armata de ocupație rusă în Ucraina. S-a întâmplat în cadrul protestului Asociației „UNIREA-ODIP”, care a fost organizat spontan în semn de compasiune față de masacrul din Bucha și alte orașe ucrainene. 

Din imaginile video postate de liderul unionist, Vlad Bilețchi, se observă că la flashmob, la care au participat aproximativ 10 tineri, au fost dislocați zeci de polițiști, care filmau și patrulau zona. La un moment dat, oamenii legii au încercuit buteliile cu guaș roșu, aduse de tineri ca simbol al sângelui vărsat de invadatorii ruși în Ucraina.


Întrebați de ce au venit în număr atât de mare la un simplu flashmob, aceștia au spus că nu comentează, dar se arătau vizibil rușinați de ordinele superiorilor, care i-au trimis să păzească buteliile cu apă și guaș.

În total, liderul unionist a numărat 27 de polițiști, în timp ce numărul participanților era 9.

Este incredibil ce se întâmplă. În loc să asigure ordinea publică și să apere țara de armata a 14-a sau de alți provocatori, polițiștii moldoveni au venit la un simplu flashmob al unor tineri pașnici, care condamnă războiul. În zi de doliu național, ne-am gândit să venim cu drapele negre în fața Ambasadei Federației Ruse pentru a transmite mesajul că Republica Moldova condamnă genocidul rușilor în Ucraina. Ceea ce se întâmplă în Bucha, Irpin, Mariupol și alte orașe reprezintă o adevărată crimă de război”, a declarat liderul unionist, Vlad Bilețchi.