(VIDEO) Doina Gherman: „Rezultatul referendumului din toamnă va deveni automat lege”

Ala Găină

Nu va fi un vot în Parlament pentru modificarea Constituției, iar rezultatul referendumului automat devine lege, a declarat vicepreședinta Parlamentului, Doina Gherman, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV.

Vicepreședinta Parlamentului spune că dacă rezultatul referendumului privind aderarea țării la Uniunea Europeană va fi unul pozitiv, Constituția Republicii Moldova va fi automat revizuită, iar obiectivul eurointegrării se va regăsi în Legea Supremă.

„Nu va fi nevoie de un vot în Parlament, automat votul cetățenilor, pentru că despre asta este referendumul republican constituțional, este despre votul oamenilor și asta este deasupra oricărui proiect de lege votat în Parlament. De aceea rezultatul referendumului automat devine lege”, a precizat Doina Gherman.


Referendumul privind aderarea Moldovei la UE ar putea avea loc pe 20 octombrie 2024. Deputații PAS au sesizat Curtea Constituțională (CC) despre inițiativa de modificare a Constituției.

În cadrul scrutinului, cetățenii ar urma să fie întrebați „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, se arată în textul documentului transmis înaltei Curți.