(VIDEO) Dorin Recean dă vina pe Șor după anularea licitației de la Aeroport: „Grupările criminale au urmărit să perpetueze aflarea lui Şor în acele spaţii”

Adrian Sirbu

„Licitația privind spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău a fost sabotată și din interior, și din exterior”. Declarația aparține premierului Dorin Recean, făcută în cadrul emisiunii „InProfunzime” de la ProTV, care spune că urmează să fie efectuată o anchetă cu privire la modul în care s-a derulat șirul evenimentelor în privința acestui scandal. La fel ca și colegul său Andrei Spînu, și premierul a pasat vina pe Ilan Șor în ceea ce privește eșecul acestei licitații, care a stârnit numeroase controverse în spațiul public. 

„Urmează APP să dea un program foarte clar cum licitația poate fi reluată, am văzut că ea a fost sabotată, am văzut că există doar doi participanți, ceea ce este insuficient. E clar că licitația a fost sabotată și din interior și din exterior. Urmează ancheta să determine cum aceste lucruri s-au întâmplat.

Acesta a fost obiectivul grupărilor criminale, să fie perpetuată aflarea lui Șor în acele spații comerciale. De asta și trebuie să avem un grafic foarte clar și foarte rapid de a avea o licitație nouă”, a declarat Dorin Recean.