(VIDEO) Doru Petruți: „Avem un președinte care a fugit mereu de temele interne importante”

Ala Găină

„Avem un președinte care a fugit în permanență de problemele importante interne. În 4 ani de mandat președintele nu s-a implicat în temele: sărăciei, migrației, energiei sau prețul produselor alimentare”. O spune sociologul Doru Petruți, directorul companiei IMAS, în cadrul podcastului Politik al jurnalistei Natalia Morari. Potrivit acestuia, în afară de vizite, inaugurări și plantări de copaci, Maia Sandu nu s-a implicat prin acțiuni concrete în problemele cu care se confruntă moldovenii. 

”Acum avem o situație cu totul excepțională, pentru că avem un președinte care a fugit în permanență de temele importante interne. Un președinte care a fost și este în continuare menajat la cel mai înalt grad de presa, hai s-o numim independentă. Nu o pune în dificultate. Eu nu găsesc o temă cât de cât serioasă și nu mă refer la vizite și inaugurări, și plantat copaci. În patru ani de mandat, dă-mi tu o temă majoră, precum sărăcie, migrație, prețuri alimente – o temă majoră la care președintele să se fi implicat nu cu declarații și lozinci”, a declarat sociologul Doru Petruți.

Potrivit sociologului, electoratul din Republica Moldova s-a maturizat, iar acest lucru a fost demonstrat inclusiv la alegerile locale, unde în Chișinău, PAS a pierdut alegerile locale chiar din primul tur.

„Populația nu va suporta la nesfârșit și, din punctul acesta de vedere, cred că maturizarea electoratului din Moldova s-a petrecut foarte interesant. Și chiar și rezultatul de la locale, cu tot cu controlul administrativ, cu toate situațiile, mass-media, televiziunile interzise, uitați-vă pe rezultatul din Chișinău, unde PAS-ul nu doar că a pierdut din primul tur, dar și CMC”, a mai declarat directorul IMAS.