De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 11 ore

(VIDEO) Echipa MAN anunță un program amplu pentru soluționarea problemei maidanezilor

Adrian Sirbu

Echipa MAN susține că în următorii ani investițiile în proiectele și programele pentru soluționarea problemelor maidanezilor vor fi majorate. Liderul formațiunii, Ion Ceban, anunță că va fi inițiat Programul „Inelul de securitate în Capitală”, ce presupune înregistrarea și sterilizarea în masă a câinilor și pisicilor fără stăpân.

”Pentru controlul animalelor fără stăpân vom dezvolta Întreprinderea municipală Supraveghere și protecția animalelor, nou creată. Vom construi un centru de sterilizare de capacitate mare va da posibilitatea să mărim numărul de animale sterilizate. Vom dezvolta serviciul de capturare în fiecare sector al orașului. Vom continua dezvoltarea Centrului de adăpost și a serviciilor de adopție pentru a încuraja oamenii să adopte animale fără stăpân”, a declarat Ion Ceban.

Liderul MAN susține că, pentru informarea și sensibilizarea locuitorilor, vor fi organizate programe educaționale în instituțiile de învățământ și proiecte sociale în comun cu societatea civilă.

”Vom numi un consilier al primarului general, specialist în domeniul protecției animalelor. Sigur că ne dorim să lucreze și cadrul legal pentru a putea avea mai multe pârghii de activa. Deocamdată municipalitate, poate doar să captureze câinii, să îi sterilizeze, după care să îi eliberăm. Vom amenaja „parcuri” pentru patrupezi, astfel încât în fiecare parc să fie o zonă special destinată câinilor, pentru a asigura comoditatea pentru proprietarii de câini. Actualmente, este un astfel de parc construit la Botanica”, a mai adăugat Ion Ceban.

Președintele MAN regretă că unii încearcă să obțină capital politic pe seama problemei maidanezilor.

”Este important de conștientizat de către toți actorii politici că această problemă nu trebuie să fie exploatată politic, ba din contra: această problemă trebuie să unească toți factorii politici în jurul scopului de a fi rezolvată, căci afectează pe toți, indiferent de preferințele politice”, a precizat Ion Ceban.

 

 

📌Soluționarea problemei privind câinii fără stăpân din Capitală.

📍Ne propunem inițierea Programului „Inelul de securitate în Capitală”, ce presupune înregistrarea și sterilizarea în masă a câinilor și pisicilor fără stăpân.

📍Vom majora cu 70 la sută investițiile în acest domeniu și vom conlucra cu mai mulți specialiști în domeniu.

📍Pentru controlul animalelor fără stăpân vom dezvolta Î.M ,,Supravegherea și protecția animalelor’’, nou creată.

📍Vom construi un Centru de sterilizare de capacitate mare.

📍Vom dezvolta serviciul de capturare în fiecare sector al orașului.

📍Vom continua dezvoltarea Centrului de adăpost și a serviciilor de adopție, pentru a încuraja oamenii să adopte animale fără stăpân.

📍Vom organiza programe educaționale în instituțiile de învățământ și proiecte sociale în comun cu societatea civilă.

📍Vom numi un Consilier al Primarului General, specialist în domeniul protecției animalelor.

📍Vom amenaja „parcuri” pentru patrupezi, astfel încât în fiecare parc să fie o zonă special destinată câinilor, pentru a asigura comoditatea pentru proprietarii de câini. Actualmente, este un astfel de parc construit la Botanica.

Sigur că ne dorim să funcționeze și cadrul legal, pentru a putea avea mai multe pârghii pentru a activa. Deocamdată municipalitate, poate doar să captureze câinii, să îi sterilizeze, după care să îi elibereze.

#5noiembrie
#CREDEFAPTELOR
#VotezMANCeban

***

📌 Решение проблемы с бездомными собаками в столице.

📍 Мы предлагаем инициировать программу «Кольцо безопасности столицы», которая предполагает массовую регистрацию и стерилизацию бездомных собак и кошек.

📍 Мы увеличим инвестиции в эту область на 70% и будем работать с большим количеством специалистов в этой области.

📍 Для борьбы с бездомными животными мы разовьем вновь созданное МП «Надзор и защита животных».

📍 Мы построим стерилизационный центр большой вместимости.

📍 Мы будем развивать услугу отлова в каждом секторе города.

📍 Мы продолжим развивать приют для животных и услуги по поиску новых хозяев, чтобы стимулировать людей забирать себе бездомных животных.

📍 Совместно с гражданским обществом мы организуем образовательные программы в образовательных учреждениях и социальные проекты.

📍 Мы назначим советника генерального примара, специалиста в области защиты животных.

📍 Мы обустроим «парки» для четвероногих друзей: в каждом парке будет создана специальная зона для собак, чтобы обеспечить удобство владельцам собак. В настоящее время на Ботанике построен такой парк.

Конечно, мы хотим, чтобы правовая база также работала, чтобы у нас было больше рычагов для деятельности. На данный момент муниципалитет может только отловить собак, стерилизовать их, а затем выпустить на свободу.

Publicată de Ion Ceban pe Joi, 26 octombrie 2023