(VIDEO) „Erau discuții pe tonuri ridicate”. Vasile Bolea oferă detalii despre ședința Comisiei Juridice unde Olesea Stamate nu a susținut modificarea Legii Procuraturii

Adrian Sirbu

Deputatul Vasile Bolea, membru al Partidului Renaștere, a oferit detalii de la ședința Comisiei Juridice, numiri și imunități, unde Olesea Stamate a refuzat să susțină modificările repetate la Legea Procuraturii. Potrivit lui, subiectul nu era inițial inclus pe ordinea de zi, iar la propunerea deputatei Veronica Roșca, s-a pus în discuție subiectul. Întrucât nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi inclus pe ordinea de zi, la ședință ar fi venit chiar președintele PAS, Igor Grosu, care și-ar fi strunit deputații cu ușile închise.  „Erau acolo discuții pe un ton mai ridicat, că se auzea tocmai din hol”, a declarat Bolea la Puterea a Patra.

„La ultima ședință a Parlamentului din sesiunea trecută, 28 decembrie, ne întrunim la ora 14:00 în ședința Comisiei, venim, doamna Stamate zice: „Stimați colegi, avem două subiecte pe ordinea de zi, inclusiv modificări la Codul Electoral, haideți să aprobăm ordinea de zi”.

În timpul acesta apare doamna Roșca care spune: „Stați, că mai avem un subiect”. Se uită la domnul Chiriac, haideți să propunem, proiectul 473, acesta cu modificarea Legii Procuraturii, modalitatea alegerii procurorului general. Doamna Stamate a spus: „Bine, haideți cine este pentru introducerea subiectului pe ordinea de zi?”. Au fost doar patru voturi din 6 necesare pentru ca să fie introdus subiectul. 

Doamna Roșca a considerat că colegii nu au fost atenți la propunerea ei și încă o dată s-a pus la vot, iar de data asta au fost doar cinci voturi din șase.

Subiectul nu a fost introdus și atunci doamna Roșca a ieșit din cabinet, peste 2-3 minute a venit domnul Grosu, a rugat ca toți să plece, evident că noi am ieșit și a rămas doar PAS. 

Erau acolo discuții pe un ton mai ridicat, că se auzea tocmai din hol și după asta noi am intrat din nou la ședința Comisiei. Subiectul s-a introdus pe ordinea de zi. Domnul Grosu i-a convins. Acolo trebuia să o convingă pe doamna Stamate, dar doamna Stamate s-a obținut atunci când Comisia trebuia să dea un raport pentru acest subiect”, a spus Bolea.