(VIDEO) Gheorghe Gonța, după atacul cu „scursurile”: „În astfel de cazuri, mai bine preferi să fii o lepădătură decât să o votezi pe Maia Sandu”

Ala Găină

După ce jurnalistul Anatol Durbală a declarat că toți invitații lui Gheorghe Gonța sunt „scursuri”, Gonța a venit cu un comentariu. În cadrul podcastului Nataliei Morari, moderatorul de la N4 spune că a rămas mirat de declarația controversată a colegului său de breaslă și crede că aceasta ar fi chiar în detrimentul guvernării. „În astfel de cazuri, mai bine preferi să fii o lepădătură decât să o votezi pe Maia Sandu”, a declarat Gonța. 

„Se întâmplă nu pentru prima dată, dar probabil demult nu s-a întâmplat să auzit asta de la un jurnalist de la un post de televiziune cu rating și să fie un atac atât de dur la adresa altui jurnalist. Aceste atacuri la adresa celor care gândesc altfel sau fac altfel de lucruri sau invită altfel de oameni sau pur și simplu gândesc și sunt atacați de sateliții PAS-ului. Oamenii care sunt altfel sau care gândesc sunt atacați. Ultima dată a fost atac la adresa ta (n.r. a lui Gheorghe Gonța) și niciodată conducerea țării nu reacționează. Prin tăcerea lor, ei doar contribuie la sentimentul că dacă nu ești cu PAS, ești izolat”, a declarat jurnalista Natalia Morari.

La rândul său, jurnalistul Gheorghe Gonța a declarat că a rămas mirat de declarația colegului său, Anatol Durbală, precum că la emisiunile sale „ar veni toate scursurile”, însă spune că este an electoral și era de așteptat un asemenea atac.

„Lovitura a venit, în primul rând, în capul invitaților mei. Eu nu m-am așteptat la asta, am fost foarte mirat. Cu domnul jurnalist Durbală eram în relații colegiale bune, ne salutam pe stradă. Sper că au înțeles că au exagerat și au greșit. Pentru că să ieși așa la televizor și să spui că sunt niște lepădături pentru că nu sunt cu noi – asta nu e argument ca să nu votăm lepădăturile și să o votăm pe Maia Sandu. Pentru că în astfel de cazuri, mai bine preferi să fii o lepădătură decât să o votezi pe Maia Sandu. (…) Eu nu am luat-o chiar atât de bolnăvicios. Eu chiar am zâmbit când am văzut bine. Pentru mine ar fi o jignire dacă cineva din cei de sus mi-ar lua apărarea. Eu mai bine să fiu numit în continuare „lepădătură” decât cei pe care dvs i-ați nominalizat să mă apere pe mine”, a declarat jurnalistul Gheorghe Gonța, moderator al emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Podcastul integral îl puteți urmări aici.