(VIDEO) Igor Grosu o critică pe Olesea Stamate: „Dacă ești supărată, nu ai ce căuta în politică”

Ala Găină

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a venit cu critici la adresa deputatului PAS Olesea Stamate, după ce aceasta a plecat din funcția de președinte al Comisiei juridice, numiri și imunități și a vorbit în cadrul mai multe emisiuni despre necesitatea separării puterilor în stat și respectarea puterii judecătorești.

„Este o vorbă, dacă ești supărată, nu ai ce căuta în politică”, a declarat Igor Grosu în cadrul ediției de joi, 15 februarie, a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Noi am discuții, inclusiv la amendamentul Legea Procuraturii foarte aprinse în fracțiune. Noi discutăm. În politică nu există supărări, în politică dacă reușești să convingi oponentul sau fracțiunea ai mers mai departe, nu ai reușit asta este. Trebuie să accepți poziția fracțiunii și asta a fost atunci. Fracțiunea a susținut părerea mea, a fost de partea mea. 

Asta e un proces normal în cadrul partidului. Fiecare are votul lui”, a mai declarat Grosu.

Deputata PAS Olesea Stamate a confirmat că au existat disensiuni la Comisia Juridică numiri și imunități pe modul de alegere a procurorului general. „Nu consideram necesară votarea acestui proiect de lege”, a declarat Stamate.

În seara lui 19 ianuarie 2024, Olesea Stamate, și-a anunțat plecarea din funcția de președintă a Comisiei Juridice, fără să spună exact care ar fi motivele acestei decizii. „Tot începutul are și un sfârșit (…). Am luat decizia de a renunța la funcția de președinte al Comisiei juridice, numiri și imunități, începând cu data de 1 februarie. Intenționez să mă concentrez mai mult pe creația legislativă, renunțând la procesele organizaționale. Totodată, este și o ocazie să dedic mai mult timp copiilor și familiei”, a scris Stamate.