(VIDEO) Imnul și drapelul Uniunii Europene, la loc de cinste în Parlamentul de la Chișinău. „Oda Bucuriei” a răsunat la ședința plenară

Ala Găină

Ședința de azi a Parlamentului a început cu un gest solemn în contextul deciziei de ieri a Consiliului European care a dat undă verde pentru începerea negocierilor de aderare pentru R. Moldova. Șeful legislativului a venit cu mesaj de felicitare, după care deputații au onorat imnul Republicii Moldova și pe cel al Uniunii Europene. 

„Am trăit un eveniment foarte important, o decizie istorică pe care am așteptat-o mulți ani. Consiliul European a adoptat decizia. Pe această cale vă mulțumesc pentru eforturile depuse, pentru acele legi pe care le-am adoptat, pentru discuțiile interminabile argumentând cât de important este deschiderea procesului de aderare ca un pas în procesul de integrare deplină. Mulțumesc funcționarilor de la Parlament și Președinție, care au făcut un lucru enorm, care au făcut rapoarte și acte. Le mulțumesc și cetățenilor care au crezut în noi. Printr-un gest solemn vreau să vă rog să onorăm imnul de stat al Republicii Moldova și al UE”, a declarat Igor Grosu în debutul ședinței.

Și drapelul Uniunii Europene a fost la loc de cinste în Parlamentul de la Chișinău. Mai mulți deputați PAS au ținut în mâini drapelele Uniunii Europene și a Republicii Moldova.