(VIDEO) În mare taină, Vladimir Bolea a fost învestit ministru al Agriculturii. Reacția lui Viorel Gherciu

Ala Găină

Deputatul PAS Vladimir Bolea este noul ministru al Agriculturii. Acesta a fost învestit în funcție în această dimineață, în prezența președintelui Maia Sandu și a premierului Natalia Gavrilița.

Vladimir Bolea a fost învestit în funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, fără ca autoritățile să anunțe nici despre demisia deja a ex-ministrului Viorel Gherciu, dar nici despre propunerea unei noi candidaturi pentru această funcție.

„Domnule ministru, felicitări! Sarcina noastră este clară, trebuie să creăm condiții ca să avem un sector agricol rezilient și competitiv. Nu este ușor, în special ținând cont de provocările zilei de astăzi, dar am certitudinea că dumneavoastră împreună cu echipa o să reușiți”, a declarat Maia Sandu.

„Cred că pentru foarte mulți această numire nu este o supriză. Dacă analizăm deciziile în agricultură luate în ultimele 11 luni, majoritatea  dintre ele au venit ca și inițiative legislative pornite de comisia parlamentară și de dumneavoastră personal. Am toată încrederea că această tranziție va fi una ușoară”, a declarat premierul Natalia Gavrilița.

La rândul său, Viorel Gherciu, revocat din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, susține că „este o decizie politică care l-a luat prin surprindere”. El spune că în continuare va avea mai mult timp ca să petreacă cu familia, iar cu colegii va identifica noi oportunități pentru ulterioara activitate.

„A fost prin surprindere. Doamna prim-ministră mi-a comunicat că astăzi va fi anunțat. Dar a fost prin surprindere, la prima oră am aflat despre acest lucru. Aseară am discutat cu prim-ministra. A fost o discuție tehnică despre prioritățile din sector, în context s-a găsit de cuviință, deoarece mai avem păreri diferite pe anumite subiecte. Este o decizie politică. Mi s-a spus că azi va fi anunțat exact. Eu azi am venit în vizită la lucru, am contramandat vizita la Soroca pe care o aveam, nu am mai reușit să ajung acolo”, a declarat Viorel Gherciu.

La scurt timp după învestire, Vladimir Bolea a și fost prezentat echipei.

Începând cu anul 2019, Vladimir Bolea este deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fiind vicepreședintele, iar din 2021 – președintele Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară. De asemenea, din 2019, Vladimir Bolea este șeful Delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Interparlamentară a CSI.