(VIDEO) Incident la Bălți: poliția a reținut un activist al Partidului „Renaștere” și a confiscat cortul formațiunii. Care este motivul

Ala Găină

Incident la Bălți. Cortul instalat de Partidul „Renaștere”, care colecta semnături împotriva PAS, a fost confiscat astăzi de oamenii legii. Unul dintre activiștii formațiunii s-a împotrivit și le-a cerut socoteală polițiștilor. Drept urmare, acesta a fost luat pe sus, urcat în mașina poliției și reținut. 

Potrivit martorilor, polițiștii au folosit forța pentru a-l imobiliza pe bărbat și l-au târât într-o mașină de poliție. De asemenea, se pare că poliția a utilizat spray lacrimogen pentru a dispersa protestatarii care se aflau în apropierea corturilor formațiunii politice.

Prezent la fața locului, deputatul Alexandr Nesterovski, dar și mai mulți activiști ai partidului au intervenit pentru a a-l apăra pe bărbatul reținut. Aceștia au scandat „Rușine” și „Jos Maia Sandu”. Într-un final, cortul a fost demontat de poliție.

Menționăm că Partidul „Renaștere” a instalat corturi în care se strâng semnături în sprijinul inițiativei de interzicere a Partidului Acțiune și Solidaritate.