(VIDEO) Informații care se bat cap în cap. Vlad Bilețchi demonstrează că blocurile de beton de la Vadul-lui-Vodă au fost scoase

Redacția Liber TV

Blocurile de beton de la Vadul-lui-Vodă au fost scoase. Asta o demonstreză un nou video făcut public de liderul unionist, Vlad Bilețchi. Potrivit lui Bilețchi, o parte din sursele mass-media au denaturat adevărul, făcând trimitere la faptul că Bilețchi ar fi spus că la Varnița ar fi fost scoase aceste blocuri din beton. Adevărul este însă altul – blocurile de beton au fost scoase la Vadul-lui-Vodă, localitate aflată la 20 de kilometri de Chișinău, acestea fiind date la o parte și putând fi văzute la marginea drumului.

„TVR Moldova, fără să vină la fața locului, fără să discute cu localnicii de aici sau să consulte sursele oficiale, a citat site-ul zonadesecuritate.md, acolo unde scrie faptul că la punctul ilegal de la Varnița au fost scoase blocurile de beton. MINCIUNĂ – eu am spus atunci că la Vadul-lui-Vodă au fost scoase blocurile de beton, adică chiar la aproximativ 20 de kilometri de Chișinău. Nu-mi puneți cuvinte în gură, pentru că eu cunosc foarte bine punctul de control ilegal de la Varnița, vara am protestat acolo în campania electorală”, a declarat liderul unionist, Vlad Bilețchi.

În același timp, Bilețchi a făcut trimitere la o altă știre, potrivit căreia ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, recunoaște că unele blocuri de beton au fost scoase.

„Ministrul de Externe, care s-a remarcat anterior prin declarații halucinante spunând că războiul din Transnistria a fost unul civil, a spus acum că scoaterea acestor blocuri de beton nu este un fapt grav și nu ar trebui să ne îngrijoreze. Asta e culmea! De 30 de ani avem un conflict înghețat la Nistru, sunt zeci de cazuri pierdute la CEDO, iar cetățeni ai Republicii Moldova au fost răpiți în regiunea transnistreană, iar Nicu Popescu ne spune că din 1992, situația este pașnică”, a conchis Vlad Bilețchi.