(VIDEO) Ion Ceban: „Am investit în cultură și am readus la viață locațiile uitate și ajunse într-o stare deplorabilă”

Ala Găină

„Am investit în cultură și am readus la viață locațiile uitate și ajunse într-o stare deplorabilă”. O spune candidatul Mișcării Alternativa Națională (MAN), Ion Ceban, în cel mai nou spot electoral, intitulat „Chișinău – capitală culturală”. Ion Ceban a vorbit despre reabilitarea Bibliotecii „M.Lomonosov”, dar și despre Teatrul Verde, care nu a fost reparat niciodată de când a fost construit. 

„Ne aflăm într-una dintre filialele bibliotecii Hajdeu. Este Biblioteca „M.Lomonosov”. O bibliotecă astăzi în Chișinău nu este pur și simplu un spațiu unde lumea vine și citește, este un spațiu pentru întâlniri, este un spațiu de socializare, pentru diferite activități și noi avem împreună foarte multe programe pe care le realizăm”, spune candidatul MAN.

Ion Ceban s-a referit și la Teatrul Verde din Chișinău, care este unul din cele mai mari teatre în aer liber din Europa, cu o capacitate de a găzdui circa 10 mii de spectatori. Prima etapă a Proiectului de reparație și modernizare a Teatrului de Vară din Parcul ,,Valea Morilor” a început în anul 2022. Acțiunile de reabilitare a teatrului au inclus decaparea asfaltului vechi și amenajarea teritoriului; amenajarea trotuarelor și căilor de acces; instalarea băncilor noi și înlocuirea pilonilor; amenajarea scenei; schimbarea porților; amenajarea a două zone pentru foodcourt; reabilitarea intrărilor în Teatrul Verde.

„Ne aflăm la Teatrul de Vară, care este, atenție, din 1957 și nu a fost reparat și restaurat niciodată. Noi în acest an am restaurat practic toată această arenă, care este cea mai mare arenă în spațiul public din Europa. Încercăm ca aceste lucrări de reabilitare să țină cont de aspectul istoric. Vom desfășura multe activități în continuare aici, dar și în alte părți. Agenda culturală este foarte plină și acum, chișinăuienii chiar au din ce alege și nu reușesc să ajungă la fiecare eveniment pe care îl desfășoară municipalitatea”, mai spune Ion Ceban.