(VIDEO) Ion Ceban: În următorii ani vom planta peste jumătate de milion de copaci în capitală

Adrian Sirbu

Chișinăul își recapătă statutul de cea mai verde capitală din Europa, spune candidatul MAN, Ion Ceban. Potrivit lui, reabilitarea spațiilor verzi din centrul istoric ca parte indispensabilă a infrastructurii verzi a municipiului, implementarea sistemelor de irigare și extinderea acestora – aceste lucruri au fost implementate în primul an de mandat.

Ceban spune că practic toate spațiile verzi, parcurile, dar și aleile principale, au fost irigate. Astfel în luna octombrie avem parcurile și aleile verzi.

„Chișinău a pierdut multe hectare de spații verzi prin defrișări, construcții haotice în zonele verzi, gestionarea inadecvată și lipsa unei viziuni strategice de extindere a spațiilor verzi. Am plantat peste 250 mii de arbori și arbuști în capitală pînă acum și vom continua să plantăm arbori și arbuști. Obiectivul nostru este ca în următorii ani să fie plantați 500 de mii de arbuști și copaci, pentru următoarele generații. Chișinăul este un oraș verde, iar pentru a păstra acest statut vom extinde semnificativ suprafețele de spații verzi. Pentru confortul tuturor locuitorilor vom continua amenajarea terenurilor de sport și de joacă în parcuri și zonele verzi, în spațiile de agrement și pe alei”, a declarat Ceban.

Președintele MAN spune că a demonstrat că poate reînvia zonele verzi de mult uitate și acestea au fost completate cu sute de terenuri de joacă, terenuri sportive, mese de șah și multe altele.

 

 

🌳Chișinăul are un aspect mai proaspăt și plăcut datorită zecilor de spații verzi create și renovate dar și a bazinelor acvatice îngrijite.
Vom continua să muncim pentru a oferi un mediu mai curat și atrăgător pentru toți cei care locuiesc aici.

#5noiembrie
#CREDEFAPTELOR
#VotezMANCeban

***

🌳 Кишинев стал выглядеть гораздо свежее и приятнее благодаря десяткам созданных и благоустроенных зеленых зон, а также ухоженным водоемам.

Мы продолжим работать над обустройством более чистой и привлекательной окружающей среды для всех, кто здесь живет.

Publicată de Ion Ceban pe Vineri, 27 octombrie 2023