(VIDEO) Ion Ceban: „MAN va susține referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la UE”

Ala Găină

Partidul Mișcarea Alternativa Națională va susține referendumul constituțional din această toamnă. Despre acest lucru a anunțat liderul MAN, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Rezoomat”.

„Din luna decembrie am declarat că vom susține acest referendum. Este foarte important să fie o mobilizare mare în această privință, indiferent de interpretările legale, procesuale etc”, a menționat Ceban.

În context, liderul MAN a reiterat că ceea ce este cu adevărat important este faptul că Mișcarea Alternativa Națională este singura entitate politică în ale cărei documente statutare și program politic este foarte clar expus că ideea integrării europene trebuie să devină una națională.

„Un eventual „Nu”, boicot sau neprezență la referendum, indiferent de interpretări, poate pune sub semnul întrebării rapiditatea, dar și parteneriatul cu statele Uniunii Europene. Noi vom face campanie electorală, ne vom înregistra în calitate de participanți și vom explica de ce, cum, care sunt consecințele și ce anume presupune organizarea acestui referendum”, a mai precizat Ion Ceban.

La referendum din 20 octombrie, alegătorii vor răspunde la următoarea întrebare: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.