De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 11 ore

(VIDEO) Ion Ceban (MAN): „Vom continua cele peste 100 de programe sociale de sprijinire a populației”

Ala Găină

Municipiul Chișinău continuă să fie regiunea cu cel mai vast și divers pachet social pentru populație, în special pentru copii, persoane cu nevoi speciale și vârstnici. Echipa Partidului Mișcarea Alternativa Națională va continua să realizeze cele peste 100 de programe sociale inițiate în ultimii ani. Asigurările vin din partea liderului MAN, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de prezentare a priorităților pentru domeniul social și sănătate.

”Municipalitatea a investit enorm în ultimii ani. Astăzi, în Chișinău este o gamă largă și diversă la capitolul servicii sociale. Chișinăul are cel mai mare pachet social pe care îl poate avea o administrație publică locală. Vorbim despre o cifră de 800 de milioane de lei, acea investiție pe care le face municipalitatea anual în ajutorul oamenilor care au nevoie cel mai mult. Ne propunem să continuăm toate cele peste 100 de programe de suport social inițiate pentru copii, familii în dificultate, persoane cu nevoi speciale și vârstnici”, a declarat Ion Ceban.

Liderul MAN a precizat că echipa MAN va continua și programele de acordare a compensațiilor și indemnizațiilor, inclusiv pentru sezonul rece.

”În pofida crizelor și blocajelor majore prin care am trecut în ultimii ani, am reușit să menținem inclusiv și compensarea de 40% la facturi pentru serviciile de întreținere și resurse energetice pe timp de iarnă. În unele circumstanțe, acele 40%, după majorarea tarifelor, pe alocuri, a constituit și o compensare de până la 300%. Dacă în alți ani factura era de 2000 de lei și noi acopeream 800 de lei, când factura a devenit 5000 de lei, achitam deja 2200 de lei, adică de două sau trei ori mai mult”, a mai adăugat Ion Ceban.