(VIDEO) Ion Ceban NU va candida la alegerile prezidențiale din toamnă: „Oamenii mi-au încredințat votul lor în Chișinău”

Ala Găină

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, anunță că nu va candida la alegerile prezidențiale din această toamnă. În cadrul unei conferințe de presă, edilul a criticat guvernarea actuală pentru că dezbină societatea și a declarat că oamenii l-au votat pentru a aduce schimbarea în Chișinău, iar promisiunile pe care le-a făcut în campania electorală vor fi îndeplinite.

„Azi suntem în capitală, mâine – în toată țara. Oamenii au obosit de politicieni care promit și nu își duc promisiunile la bun sfârșit. În ultima perioadă, din experiență proprie, am urmărit cât de putred este sistemul, care nu se mai schimbă. Nouă nu ne este frică și vom merge ferm înainte. Dezamăgirile oamenilor cresc gârlă față de actuala guvernare. 

Sunt cel care am spus și am făcut. Planurile inițiale nu le-am schimbat. Îmi continui munca în calitate de primar general al municipiului Chișinău. Transformăm astăzi Chișinăul, iar mâine – toată țara. Voi rămâne să-mi exercit mandatul de primar. Nu sunt interesat de a candida la funcția de președintele, deoarece oamenii mi-au încredințat votul lor în Chișinău și nu o să-i dezamăgesc”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, partidul său, Mișcarea Alternativa Națională, se pregătește pentru alegerile parlamentare.