(VIDEO) Ion Ceban, președintele MAN, despre licitația de la Aeroport: „Consider că ceea ce se întâmplă nu este corect. Nu poți să ne ai pe toți de proști”

Adrian Sirbu

Primarul Capitalei, Ion Ceban, susține că formațiunea pe care o conduce va depune o nouă sesizare la Centrul Național Anticorupție, în legătură cu licitația de la aeroport, care va viza concursul repetat, de această dată. Asta după ce anterior, reprezentanții MAN au cerut CNA să investigheze cazul și au prezentat mai multe probe, care ar demonstra că se urmărește trucarea licitației.

În opinia lui Ceban, ceea ce se întâmplă astăzi la Aeroportul Internațional Chișinău este „din opera furtului miliardului”.

„Consider că ceea ce se întâmplă nu este corect. Nu poți să ne ai pe toți de proști. Dacă aș fi făcut eu așa ceva la primărie, aveam dosar de 18 ani. Cum adică? Creezi condiții pentru o singură companie, spui că nu te-ai văzut cu ei, ca însăși compania să vină și să spună că, da, au fost mai multe vizite, discuții, scrisori. Nu-mi închipui așa ceva. Asta-i european? Asta e din opera furtului miliardului, nu există nicio diferență”, a declarat Ion Ceban, la emisiunea Puterea a Patra, de la N4.

Mai mult, liderul MAN se arată stupefiat de încercarea autorităților de a-i absolvi de răspundere pe cei implicați, după ce primul concurs a fost anulat și a fost anunțat altul repetat.

„Și încă după asta, anunți procedură (concurs repetat – n.n.) de două săptămâni și scrii acolo că-s lipsiți de răspundere. Nici în Africa n-avem așa ceva, în cele mai subdezvoltate țări. […] Toată lumea sunt șarlatani numai Spînu nu. Profesoara mea spunea așa: copii, nu există ca toți în jur să fie proști și doar unul să fie deștept. Este și cazul tovarășului cu șarlatanii. Ei ne țin pe toți de proști și încearcă să explice că nu există mișmașuri. Aici e încălcat totul. Plânge Procuratura… Dar dacă promisiunea e făcută nu-i exclus că și banul e luat deja. Procesul trebuie dus până la capăt”, a mai spus Ion Ceban.

Amintim că, la sfârșitul lunii ianuarie Mișcarea Alternativa Națională a depus un denunț la Centrul Național Anticorupție, prin care sesizează instituția asupra modului în care este organizată licitația, pe care o consideră trucată, cu scopul de a favoriza un anume agent economic, în detrimentul altor potențiali investitori.