(VIDEO) Ion Ceban promite construcția mai multor parcări în capitală: “Avem stabilite locațiile și proiectele”

Adrian Sirbu

Noi parcări de captură vor fi construite de către Primăria Chișinău. Asta promite Președintele Partidului MAN, care spune că deja au fost identificate locații și pregătite aproape toate proiectele pentru a începe construcția.

„Vom aproba actele normative și vom găsi soluții pentru organizarea parcărilor cu plată în centrul istoric. Parcările mari la intrările în oraș, odată ce am suplinit substanțial flota de unități de transport public pentru municipiu Chișinău, aceste parcări vor funcționa ca noduri rutiere importante, unde poți să vii să îți lași mașina și poți să te deplasezi în zonele în care ai nevoie.

Aceste parcări, după aceste tipuri care sunt în sectorul Buiucani, la Ghidighici, unde mai sunt de finalizat lucrările, sunt prioritate și vor fi create suplimentar la Ciocana, Calea Orheiului, șos. Hîncești și bd. Dacia. Sunt deja aproape identificate locațiile, sunt aproape gata proiectele. Urmează să fie alocate sursele financiare și să ne apucăm de muncă în viitorul cel mai apropiat. Avem așa exemple după modelul parcării din str. Ghidighici care urmează să o finalizăm, dar deja este folosită de șoferi pentru a parca mașinile”, a declarat Ion Ceban.

Președintele MAN afirmă că aceste sunt diferite opțiuni pe care le va propune locuitorilor capitalei.

„În continuare vom realiza parcări pe lângă obiectivele de infrastructură pe care le reabilităm, cum este parcarea pe care am realizat-o pe strada Ion Creangă lângă Parcul Dendrariu, ori unde am întors terenuri în proprietatea municipalității și am creat parcări, Pe strada Ismail 2 Parcări am creat la intersecție cu bd. Ștefan cel Mare. O prioritate este și construcția parcărilor în zonele rezidențiale, unde vom interveni la reparația curților de bloc, deja sunt proiectele realizate pentru fiecare sector”, a punctat Ceban.

 

 

📍Vom aproba actele normative și vom găsi soluții pentru organizarea parcărilor cu plată în centrul istoric.

📍Parcările mari la intrările în oraș la fel sunt o prioritate pentru noi. Vom finaliza proiectele în sectoarele:
• Ciocana,
• Rîșcani, cartierul Poșta Veche
• Centru, cartierul Telecentru
• Botanica
Un exemplu de acest fel avem în sectorul Buiucani, str. Ghidighici. Această parcare de captură va fi finalizată, dar deja poate fi utilizată de către șoferi, lucru care se și întâmplă.

📍Vom amenaja locuri de parcare, în preajma obiectivelor de infrastructură pe care le reabilităm. Un model în acest sens este parcarea pe care am amenajat-o pe strada Ion Creangă, lângă Parcul Dendrariu. Un alt exemplu este parcarea de pe str. Ismail 2, unde am și terenulîn proprietatea municipalității. Parcări am creat și la intersecția str. Ismail cu bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

📍O altă prioritate este construcția parcărilor în zonele rezidențiale, unde vom interveni la reparația curților de bloc, deja sunt proiectele planificate pentru fiecare sector.

#5noiembrie
#CREDEFAPTELOR
#VotezMANCeban

***

📍 Мы утвердим нормативные акты и найдем решения по организации платной парковки в историческом центре.

📍 Большие парковки на въездах в город являются приоритетом, и мы реализуем проекты в секторах:

• Чеканы
• Рышкановка (Старая Почта)
• Центр (Телецентр)
• Ботаника

Подобный пример у нас есть в секторе Буюканы, на улице Гидигич. Эту перехватывающую парковку еще предстоит завершить, но ею уже могут пользоваться водители, что и происходит.

📍 Мы обустроим парковочные места рядом с инфраструктурными объектами, которые реконструируем. Примером является парковка, которую мы обустроили на улице Иона Крянгэ, рядом с парком „Дендрарий”. Другой пример — парковка на ул. Измаильская, 2, где тоже есть участок, принадлежащий муниципалитету. Также мы создали парковки на пересечении ул. Измаильской и бул. Штефана чел Маре.

📍 Еще один приоритет – строительство парковок в жилых зонах, где мы будем ремонтировать дворы. Проекты уже запланированы для каждого сектора.

Publicată de Ion Ceban pe Marţi, 24 octombrie 2023