(VIDEO) Ion Chicu, despre refuzul Procuraturii Anticorupție în legătură cu licitația de la AIC: Învingătorul a fost stabilit și ”nu mai poți face nimic”

Ala Găină

Fostul premier Ion Chicu susține că refuzul Procuraturii Anticorupție de a examina posibila viciere a concursului de la aeroport arată clar că învingătorul licitației spațiilor comerciale a fost stabilit, după ce a fost „sedus” de Maia Sandu și „nu mai poți face nimic”. Potrivit lui, acest lucru a lovit dur în imaginea investițională a țării. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Spațiile de la aeroport sunt active ale statului, activ public. Nu poate să vină Chicu, Spânu, Sandu sau Gonța și să zică: eu vreau să-l dau astuia, pentru că așa noi o să dăm tot. Este lege. Legea achizițiilor publice sau, în cazul de față, legea cu privire la întreprinderile de stat care scrie foarte clar cum se dau în locațiune activele date. Este lege și când este lege trebuie să o respecți. Dacă nu-ți place, o schimbi, că ei schimbă legile electorale când le trebuie în fiecare zi”, a declarat Ion Chicu.

Fostul premier a mai adăugat că Procuratura Anticorupție nu a dat niciun răspuns la sesizarea Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

„Noi am depus sesizare la Procuratura Anticorupție, indicând fiecare articol, fiecare liniuță cu încălcarea acestei legi. Nici până astăzi nu avem răspuns. Măcar să ne răspundă că nu intentăm (proces penal n.r) și stați liniștiți. Nici măcar asta nu au făcut. Pentru că acolo e clar. Obiectivul l-a promis doamna (Maia Sandu n.r) care i-a sedus și aici nu mai poți face nimic. Și acest lucru tot lovește în imaginea investițională a țării. Că au fost doar adresări de la alți investitori din Germania, care ziceau că nu a ajuns la ei o astfel de informație. Iar faptul că PA închide ochii și nici măcar nu se obosește să examineze…păi, scuzați, Procuratura Anticorupție nu-i a Maiei Sandu sau a Departamentului de Stat, ci a întregului popor. Ei primesc salarii din impozitele pe care le plătesc oamenii. Am auzit din spațiul public săptămâna trecută că nu vor examina. Toate instituțiile văd, GRECO, Freedom House, Amnesty, toți care scriu deja, ei asta văd”, a mai spus Ion Chicu.

Amintim că Procuratura Anticorupție a decis să renunțe la ancheta privind licitația spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Reprezentanții PA au anunțat că nu vor iniția o urmărire penală, întrucât nu au fost găsite probe care să indice abuzuri de putere sau de serviciu în organizarea licitației publice. O ordonanță de refuz în acest sens a fost emisă pe 17 mai.