(VIDEO) Ion Guzun, membru CSM: Faptul că Iulian Muntean a împărțit ziare ale PAS, îmbrăcat în tricou și purtând chipiu cu simbolica PAS nu e o problemă

Redacția Liber TV

Faptul că Iulian Muntean a împărțit ziare ale PAS, îmbrăcat în tricou și purtând chipiu cu simbolica PAS „nu e o problemă”, doar dacă se demonstrează că această acțiune „l-ar fi favorizat să treacă concursul” pentru a deveni membru al Consiliului Superior al Magistraturii, crede Ion Guzun, membru al CSM. 

„Dacă dumnealui a făcut campanie electorală un an, doi, trei, cinci ani în urmă și pentru asta ar fi favorizat în cadrul acestui exercițiu de evaluare, ar fi o problemă, dar el, în acel moment, nu deținea nicio funcție, nu avea interdicție de a-și expune poziția publică, apartenența politică sau viziunile lui. Eu nu văd o problemă. Dacă dumnealui ar fi fost favorizat din acest punct de vedere, este o problemă. Dar trebuie să vedem în ce măsură împărțitul ziarelor este așa o activitate importantă ca un partid politic să-și asume, în plenul Parlamentului, să numească în funcția de membru CSM”, a declarat Ion Guzun la emisiunea „Rezoomat” de la Rlive.

Totodată, membrul CSM a precizat că scandalul a scos la iveală un șir de neclarități și probleme birocratice de la CNA și Procuratura Anticorupție.

„Comisia de Vetting a solicitat informațiile de la celelalte entități. Pe parcurs am văzut că dosarul este la Procuratura Anticorupție și că, de fapt, cinci ani în urmă, nu a introdus datele necesare în banca de date cu privire la infracțiuni. Acum putem să discutăm mult, că este vina ofițerilor CNA sau a celor de la PA. Contează faptul că noi am constatat că o persoană a trecut prin toate punctele vulnerabile din acest sistem și a demonstrat că pe parcursul a ultimelor cinci ani 80 de persoane nu au apărut în vreo bază de date. Asta înseamnă mult. Acest lucru joacă festa în procesul de reformă, procesul de investigare a unor cazuri mai complexe”, a precizat Ion Guzun.

Amintim, ieri, candidatul majorității parlamentare PAS pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Iulian Muntean, și-a depus cererea de demisie la nici trei săptămâni de la desemnare. Fostul membru CSM a plecat din funcție după ce a generat un scandal de proporții. Muntean a trecut de Comisia Pre-Vetting cu un dosar penal pe rol, deschis încă în 2018.