(VIDEO) Irina Vlah: Va veni vremea și vom afla de la procurori cine și cum a fraudat concursul de la Aeroport

Ala Găină

Inițiativa lansată recent de către președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, deputatul PAS, Radu Marian, vine în urma unei indicații din partea președintelui Maia Sandu. Opinia a fost exprimată de către fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, într-o emisiune TV la canalul N4.

”Eu cred că el a primit indicații ca să iasă cu un astfel de mesaj politic. Doar așa pot să-mi explic ce se întâmplă, pentru că sunt multe discuții care o discreditează pe doamna președinte și de aceea ea a dat indicații: haide, să iasă și să spună că noi nu vrem să privatizăm și doar noi promovăm ca aeroportul să fie în proprietatea statului”, a explicat Vlah.

Ea a atenționat că în acțiunile reprezentanților guvernării lipsește logica și consecvența.

”Vedem că în echipa Maiei Sandu sunt câțiva oameni de influență, care nu au finalizat războiul între ei și care au opinia lor și fiecare dintre ei are planuri de afaceri personale. Noi suntem acum ca niște telespectatori, care privesc un film criminal, un film dramatic și vrem să vedem ce se va întâmpla. Eu sper că, până la alegeri, va fi liniște, iar după alegeri vom avea ceva nou cu istoria aeroportului, pentru că, până la prezidențiale, va fi majoritatea PAS în Parlament și noi știm că Spînu este un jucător important în această istorie și el promovează istoria despre licitație, el promovează o companie despre care a vorbit toată lumea în Republica Moldova, dar procurorii onești pot să prezinte informația corectă, ce se întâmplă cu adevărat acolo”, a mai spus Irina Vlah.

Ea este sigură că, după alegeri, societatea va afla cine și cum a organizat licitația de la aeroport, cine a dat indicații și cum s-a dorit favorizarea unei singure firme.

Zilele trecute, președintele Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe, deputatul PAS, Radu Marian, a propus ca Aeroportul Internațional Chișinău să fie inclus în lista companiilor ce nu pot fi privatizate. Aceeași inițiativă face posibilă oferirea în arendă a spațiilor comerciale din aeroport pentru o perioadă de cinci ani, și nu de trei, cum este acum.

Deși Radu Marian a menționat că inițiativa sa va permite ca aeroportul să nu fie privatizat, legislația și acum prevede acest lucru. Potrivit Legii Nr. 121 din 2007 privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, sunt nepasibile de privatizate întreprinderile care exploatează drumurile, bunurile transportului feroviar, aviatic fluvial și prin conducte.