(VIDEO) Iurie Mărgineanu, avocat: „Dragalin ar vrea să investigheze dosare de rezonanță, precum licitația de la Aeroport, însă în PAS sunt persoane intangibile”

Adrian Sirbu

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt intangibile”, în momentul de față. Declarațiile au fost făcute la emisiunea Puterea a Patra, de la N4, moderată de Gheorghe Gonța, scrie ziua.md

„Eu îmi închipui că doamna Dragalin și-ar dori foarte multe să facă, dar nu se poate. Multe lucruri în domeniu îs cu acceptarea politicului. Cu atât mai mult că competențele Procuraturii Anticorupție au fost modificate de către actualul Parlament și s-a făcut, chipurile supravegherea Procuraturii, a corupției înalte, deci, a eșaloanelor de vârf a politicii moldovenești. Nu în zadar i s-a sugerat: poate o aripă din Parlament o ocupați ca sediu pentru Procuratura Anticorupție. Pe cine ar putea ei să ia de acolo. Există persoane care sunt intangibile”, a declarat Iurie Mărgineanu.

Precizăm că, anterior, Procuratura Anticorupție a inițiat anumite procese penale, care vizează acțiunile puterii de astăzi, însă, până acum, nu a fost deschis niciun dosar care să vizeze persoane concrete, iar investigațiile bat pasul pe loc.

Printre cele mai sonore cazuri se numără lucrările de construcție a drumului Leova-Bumbăta, unde se presupune că ar fi fost investite sume mult mai mari decât costurile reale și unde au avut loc chiar percheziții, fapt care l-a supărat vizibil pe ministrul de resort, Andrei Spînu.

Un alt caz discutat pe larg în spațiul public vizează licitația eșuată de la Aeroportul Internațional Chișinău, gestionată de același Andrei Spînu, care, de asemenea, a devenit subiectul unui proces penal, fapt anunțat chiar de către șefa PA, Veronica Dragalin. Și de această dată însă, ancheta stagnează și nu există nicio persoană bănuită că ar fi săvârșit vreo ilegalitate, deși există suspiciuni rezonabile că s-ar fi încercat trucarea concursului în favoarea unui agent economic concret, fiind vorba, în acest caz, de compania franceză Lagardere.