(VIDEO) Liderul AUR, Vlad Bilețchi, sesizează Procuratura Generală privind transfugii din PLDM care au trecut de partea PDM

Redacția Liber TV

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Vlad Bilețchi, a sesizat Procuratura Generală privind transfugii din PLDM care au trecut de partea PDM.

Ținând cont de faptul că regimul Plahotniuc, care a uzurpat puterea în stat și în privința căruia, în 2019, Parlamentul Republicii Moldova a emis o Hotărâre privind caracterul capturat al statului, a fost asigurat nu doar de deputații comuniști, care au fost recent reținuți, dar și de deputații PLDM, care la fel s-au vândut. În acest sens, au fost făcute atunci mai multe declarații publice de către persoane politice, inclusiv de liderul de atunci al formațiunii, Vladimir Filat. Astfel, rezultă faptul că acești deputați ar trebui, la fel, trași la răspundere pentru acte de corupție și îmbogățire ilicită”, se arată în sesizarea depusă marți, 22 februarie, de Vlad Bilețchi.

În acest sens, liderul unionist a cerut Procuraturii să comunice dacă în privința deputaților transfugi de la PLDM a fost pornită o cauză penală și dacă da, la ce etapă se află dosarul.