(VIDEO) Liderul unionist Vlad Bilețchi denunță intenția socialiștilor și altor segmente radicale pro-ruse de a înscena și organiza provocări și confruntări pe 9 mai

Redacția Liber TV

Liderul unionist Vlad Bilețchi denunță intenția socialiștilor și altor segmente radicale pro-ruse de a înscena și organiza provocări și confruntări pe 9 mai. Potrivit lui Bilețchi, scopul acestora este de a destabiliza ordinea publică în Republica Moldova cu oferirea unui pretext pentru intervenția militară a Federației Ruse.

„La ora actuală, 9 mai, în viziunea lor, este ziua în care totul trebuie să ia amploare și să izbucnească un conflict de proporții.

Rog organele de forță și de drept să se sesizeze în acest sens și să aibă în vedere aceste intenții care se realizează prin intermediul mai multor persoane, angajați ai serviciilor speciale străine, cu finanțare generoasă pentru cei care vor participa la aceste provocări.

Misiunea este de a crea impresia publică a faptului că rușii sau susținătorii Rusiei sunt persecutați, atacați, iar statul Republica Moldova nu îi protejează suficient și deci, este nevoie de „protecția” Rusiei”, a declarat Vlad Bilețchi într-un live pe rețelele sociale.

Amintim că în ultima perioadă, au avut loc mai multe acțiuni cu tentă provocatoare în regiunea transnistreană. În pofida deciziei Parlamentului de a interzise simbolurile războiului și panglica Sfântului Gheorghe, Partidul Socialist a declarat, în repetate rânduri, că nu va respecta legea și va organiza un marș în centrul capitalei, la care participanții sunt îndemnați să poarte panglica Sfântului Gheorghe.