(VIDEO) Lilian Carp, despre declarația lui Vasile Șoimaru privind interzicerea Mitropoliei Moldovei: „Mană cerească pentru propagandă”

Ala Găină

Declarația deputatului PAS, Vasile Șoimaru, privind pregătirea interzicerii Mitropoliei Moldovei reprezintă o „mană cerească pentru propagandă”. O spune Lilian Carp, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică. Mai mult, Carp spune că Vasile Șoimaru nu este nici măcar membru PAS.

„Domnul Șalaru nu este membru de partid. El este deputat. Este colegul de fracțiune, dar nu este membru de partid. Oricum, asta nu schimbă ecuația. Clar că această declarație este mană cerească pentru propagandă și nu poate nimeni să combată acest lucru. Noi avem și o decizie CEDO, care spune foarte clar că nu poate fi interzisă o Mitropolie sau alta, mai ales în contextul în care Mitropolia Basarabiei a fost înregistrată așa la Chișinău”, a declarat Lilian Carp în cadrul emisiunii RezoOmat de la RLive.

Amintim că, la sfârșitul lunii august,  Vasile Șoimaru, a declarat la o emisiune TV că „la un moment dat, Moldova va interzice Mitropolia Moldovei, care e, de fapt, a Rusiei, iar problema mitropoliilor se va rezolva chiar în toamna aceasta”. Ulterior, PAS a venit cu o reacție și a anunțat că se distanțează de declarațiile deputatului Vasile Șoimaru.