Maia Sandu unire

(VIDEO) Maia Sandu desființează ideea Unirii cu România: „Nu este suficient ca 50%+1 din populație să vrea Unirea”

Redacția Liber TV

Întrebată cum vede creșterea curentului unionist din Republica Moldova, în condițiile în care cel mai recent sondaj a arătat că aproximativ 44% dintre moldoveni și-au dori unirea cu România, Maia Sandu a declarat:

„Știm că există un număr mare de oameni care sprijină ideea Unirii. În același timp, există și altă parte din societate, care este speriată de ideea Unirii. Or, un asemenea proiect major se poate face doar cu susținere majoritară suficientă. Vom urmări sondajele, să vedem cum se întâmplă lucrurile. Între timp, noi construim relații cu România. Dincolo de discursuri, noi construim poduri, proiecte care să ne unească pe domeniul energetic, cultural, educațional”, a declarat Maia Sandu. 

Întrebată dacă este suficient ca 50% + 1 să-și dorească unirea, Maia Sandu a declarat că „mai mult, întrucât un asemenea proiect trebuie să fie susținut de o majoritate covârșitoare a cetățenilor”. 

Mai mult, Maia Sandu a dat de înțeles că nu militează pentru o unire firească cu România, ci doar de apropiere în cadrul Uniunii Europene. 

„România ne așteaptă în Uniunea Europeană”, a conchis Maia Sandu.