(VIDEO) Maia Sandu, despre revenirea Aeroportului în gestiunea statului: „Solicit revizuirea taxei de 9 euro și toate neregulile să fie documentate”

Redacția Liber TV

Aeroportul Chișinău este, din nou, al statului. Într-un briefing de presă, Președinta Maia Sandu a cerut instituțiilor țării să se asigure că bunul preluat este inspectat și neregulile depistate sunt documentate, să fie revizuită taxa de 9 euro per pasager în sensul reducerii maxime a acestei taxe, iar instituțiile din justiție să se asigure că toate persoanele implicate în acest furt sunt pedepsite conform legii.

„Solicit instituțiilor statului, să se asigure că bunul preluat este inspectat și neregulile depistate sunt documentate. Solicit să fie revizuită taxa de 9 euro per pasager în sensul reducerii maxime a acestei taxe”, a declarat Maia Sandu.

Aeroportul Internațional Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului începând cu 28 martie, curent, după ce în 2013 a fost luat în concesiune pentru o perioadă de 49 de ani. Președinta îi acuză de furtul aeroportului, prin tranzacții mincinoase, pe liderul Partidului Șor, deputatul fugar, Ilan Șor și fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Ca urmare a acestei scheme, timp de nouă ani, statul a pierdut venituri în valoare de 1,6 miliarde lei, susține șefa statului.

„În 2013, prin tranzacții mincinoase, Șor, susținut de Plahotniuc, a furat de la cetățeni Aeroportul Internațional Chișinău, lunându-l în concesiune pentru 49 de ani. Ca urmare a acestei scheme, statul, adică noi cetățenii, am pierdut venituri în valoare de 1.6 miliarde de lei. Au trecut nouă ani. În acești ani, cetățenii Republicii Moldova au dat hoților un răspuns clar că țara noastră nu este de vânzare. Am reușit să ne mobilizăm, am dus o luptă politică dură, a trebuit să mergem în instanță pentru ca într-un final să ne asigurăm că Aeroportul Internațional Chișinău este recuperat de la hoți. Azi se face dreptate. Aeroportul Chișinău este din nou, al statului, adică al cetățenilor”, a mai precizat președinta.

Anterior, președinta a spus că finalizarea procedurii de transferare a dreptului de proprietate de la concesionarul Avia Invest către stat este rezultatul luptei împotriva corupției.