(VIDEO) Maia Sandu face apel la susținătorii lui Renato Usatîi, Octavian Țîcu, Andrei Năstase, Tudor Ulianovschi și Ion Chicu pentru a susține în turul doi

Ala Găină

Candidatul PAS la alegerile prezidențiale, Maia Sandu îndeamnă alegătorii lui Renato Usatîi, Octavian Țîcu, Andrei Năstase, Tudor Ulianovschi și Ion Chicu să o voteze în turul doi. În cadrul unui briefing de presă, ea a declarat că „avem împreună același obiectiv, cu toții trăim în Moldova și avem responsabilitatea să păstrăm ce avem”.

„Viziunea noastră europeană trebuie să devină un scut împotriva agresiunii. Diferențele dintre politicieni să le lăsăm pentru după alegeri. Să ne rezolvăm nemulțumirile și reproșurile când știm că democrația și cursul european nu mai sunt în pericol.

Mă adresez celor care l-ați votat pe Renato Usatîi. Știu că avem diferențe de opinii. Dar, totodată, știu că și voi, ca și mine, nu vreți revenirea bandiților la putere – bandiți care vin pentru a pune mâna pe tot, a-și face propriul regat în țara noastră și a se răzbuna pe oricine le stă în cale. Puterea este în adevăr, în mod evident. Și adevărul este că și eu, și voi vrem să fim liberi în țara noastră, să vorbim, să circulăm, să fim respectați și să nu ne calce nimeni în picioare”, a declarat Maia Sandu.

În același timp, Maia Sandu a declarat că în această săptămână trebuie să aibă loc o dezbatere cu contracandidatul său, Alexandr Stoianoglo.

„Mă adresez și contracandidatului meu – respect votul celor care și-au oferit încrederea în dumneavoastră. În această săptămână trebuie să avem o dezbatere serioasă despre cum vedem viitorul Moldovei. Și încotro vrem să mergem. Să ne audă cetățenii și să decidă. Echipa mea va lua legătura cu echipa dvs. pentru a discuta modul în care vom organiza această dezbatere”, a mai spus Maia Sandu.