(VIDEO) Maia Sandu s-a lansat oficial în cursa pentru prezidențiale: „Alegem speranța în locul deznădejdii”

Ala Găină

Președinta Maia Sandu s-a lansat astăzi oficial în campania electorală pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Candidatura sa a fost desemnată de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

Candidata a declarat că va continua să încurajeze investițiile în economie pentru ca salariul minim lunar să ajungă la 10 mii de lei, iar salariul mediu, până în anul 2030, să atingă 25 de mii de lei. De asemenea, a declarat că va propune introducerea unei pensii minime pentru carieră lungă, pornind de la 3000 de lei, pentru cei cu cel puțin 40 de ani de vechime în muncă.

„Știu că ați venit astăzi aici nu doar pentru a mă susține pe mine, ci pentru un motiv mult mai mare decât noi toți. Ați venit astăzi aici pentru țara noastră. Suntem aici pentru că suntem deciși să construim o soartă mai bună pentru țara noastră, pentru că suntem deciși să nu stăm deoparte, pentru că vrem ca familiile, copiii, vârstnicii, medicii, profesorii, drumarii, inginerii, antreprenorii, funcționarii publici, militarii, polițiștii să aibă o viață demnă și în libertate acasă. Pentru că vrem să știm că orice profesie ar alege copiii noștri, să fie siguri de viitorul lor, pentru că rămânem uniți în ciuda eforturilor de a ne dezbina, pentru că alegem să muncim, nu să stăm deoparte. Alegem speranța în locul deznădejdii”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a punctat trei obiective naționale pe care și le-a propus să le atingă într-un nou mandat: grija pentru oameni, mobilizarea finanțării pentru a crește nivelul de trai în Republica Moldova și pregătirea țării pentru aderarea la Uniunea Europeană până în 2023.

„Planul meu pentru Moldova este foarte clar. Voi urma trei obiective naționale: grija pentru oameni, voi solicita și voi contribui la mobilizarea finanțării pentru a crește nivelul de trai în localitățile noastre și vom pregăti țara pentru aderarea la UE până în 2023”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a punctat în discurul său că în ultimii trei ani R. Moldova a făcut mai mulți pași pe calea integrării europene, decât în ultimii 30 de ani.