(VIDEO) Mircea Geoană: Rusia va încerca să se implice în alegerile prezidențiale din R. Moldova

Adrian Sirbu

Rusia va încerca să se implice în alegerile prezidenţiale din Moldova, precum şi în procesele din alte ţări care adoptă o politică pro-europeană. O spune secretarul general-adjunct al NATO, Mircea Geoană, în cadrul unei conferințe de la Parlamentul European. 

„Ne aşteptăm ca Rusia să arate un interes enorm în subminarea guvernului şi administraţiei pro-europene a preşedintelui Moldovei, Maia Sandu. Şi am planificat, dacă totul merge bine, să merg împreună cu comisarul Vera Jourova (comisar european pentru valorile şi transparenţa – „I”) pentru a deschide un centru de combatere a dezinformării ruseşti la Chişinău. UE şi NATO, toţi lucrăm de asemenea cu Moldova în această direcţie”, a declarat Geoană.

El consideră că NATO şi UE trebuie să se asigure că „toate ţările care doresc să adere la Uniunea Europeană – Ucraina, Moldova, Georgia, ţările din Balcanii de Vest – nu au nimic mai important decât să reuşească pe drumul către UE”.

„Nu există nimic mai important decât să avem coerenţă strategică, politică şi economică în toată Europa”, a subliniat reprezentantul NATO.