(VIDEO) Mișcarea Alternativa Națională cere Parlamentului să o demită pe șefa CEC, Angela Caraman

Ala Găină

Reprezentantul Mișcării Alternativa Națională (MAN), Victor Pruteanu, a adresat o solicitare Parlamentului Republicii Moldova pentru eliberarea din funcție a membrului Comisiei Electorale Centrale (CEC),  Angela Caraman. Potrivit formațiunii, această acțiune este motivată de încălcările repetate ale jurământului și normelor Codului Electoral comise de doamna Caraman.

„Cerem eliberarea din funcție a doamnei Caraman, care a încălcat jurământul. A făcut în repetate rânduri declarații politice în defavoarea Mișcării Alternativa Națională, lucru care contravine Codului Electoral și eticii profesionale. Președintele CEC trebuie să fie un etalon al imparțialității și corectitudinii politice, fără să protejeze, ori să denigreze actorii politici!”, a declarat Victor Pruteanu.

Potrivit formațiunii, Angela Caraman a încălcat principiile imparțialității prin declarațiile sale politice, atât pe rețelele de socializare, cât și în cadrul emisiunilor televizate, orientate împotriva partidului nostru.

„MAN consideră că astfel de comportamente, care denotă neprofesionalism și incompetență, nu își au locul într-o instituție cheie precum Comisia Electorală Centrală. Prin urmare, cerem cu fermitate eliberarea din funcție a Angelei Caraman pentru încălcarea flagrantă a jurământului și a Codului Electoral”, se mai anunță în comunicatul MAN.