(VIDEO) Mișcarea Alternativa Națională și-a prezentat candidații la primăriile suburbiilor din Chișinău. Cine sunt aceștia

Ala Găină

În ultimii patru ani, în suburbiile Chișinăului s-au alocat de două ori mai mulți bani decât în proiectele „Satul European” și „Satul European Expres”, proiecte promovate de guvernare. Declarația aparține primarului degrevat al municipiului Chișinău, Ion Ceban, candidatul MAN la alegerile locale din capitală. El a prezentat astăzi lista de primari propuși de Mișcarea Alternativa Națională pentru suburbiile capitalei. Potrivit lui, în ultimii ani au fost făcute investiții mari în suburbii.

În ultimii patru ani am realizat sute de proiecte în suburbiile capitalei. Pentru prima dată, în perioada 2019 – 2023, Primăra Chișinău a acordat suburbiilor un suport de peste 740 de milioane de lei, ceea ce ar fi de două ori mai mult decât „Satul European” și „Satul European Expres” realizate. Acești bani au mers pentru apeduct și canalizare, drumuri, trotuare, iluminat în extinderea și construcția instituțiilor educaționale. Nu există localitate din raza Chișinăului unde astăzi nu am început sau nu am finalizat lucrările de construcție a unei grădinițe, de exemplu. Astăzi, practic, în fiecare suburbie ajunge transport public modernizat. În această perioadă, am tratat egal fiecare primar din suburbie, indiferent că era de la PAS, PDM, PLDM sau altă formațiune”, a declarat primarul degrevat din funcție, candidatul MAN, Ion Ceban.

Potrivit lui Ceban, de primarul din fiecare localitate a depins modul în care au fost absorbiți banii alocați de Primăria Chișinău. În acest sens, candidatul MAN spune că în 12 localități, formațiunea vine cu candidații proprii la funcția de primar, iar în 17 localități partidul deleagă consilieri pe listă.

Pentru a continua lucrurile începute, vă invităm să susțineți candidații MAN la funcțiile de primar și consilieri locali. Știm ce avem de făcut, avem viziune și acționăm din prima zi cum ajungem în funcții”, a adăgat Ion Ceban.

Astfel, din partea MAN, în orașul Vatra va candida Denis Dănilă, actualul edil al localității. Actuala primar de la Colonița, Angela Zaporojan candidează pentru un nou mandat din partea Mișcării Alternativa Națională. În orașul Durlești, va candida Mihai Onofrei, în orașul Codru – Anatol Turchin, Vasilii Popa – la Trușeni, la Bubuieci – Leonid Umaneț, Radu Boțan – la Ghidighici, la Tohatin – Viorel Cheltuitor, Victor Solomon va candida în Cruzești, Ion Onța – la Străuceni, iar în Grătieși – Radu Caraman.