(VIDEO) MITĂ LA ANI! Vlad Bilețchi: Există înregistrări video unde șeful de la ANI primește mită

Ala Găină

Serviciul de Informații și Securitate deține o înregistrare video care arată cum actualul președinte interimar al ANI, Lilian Chișca, primește mită de la un inspector de integritate într-o saună. Dezvăluirea a fost făcută de activistul civic, Vlad Bilețchi, care a sesizat Procuratura în acest sens.

Ieri, în cadrul ședinței Consiliului de Integritate de la Autoritatea Națională de Integritate, am auzit, din nou, ceea ce știam deja doar că s-a reconfirmat. Cel puțin un singur membru al Consiliului de Integritate, domnul Vitalie Palega, a reiterat faptul că există înregistrări video cum sunt transmiși bani între un inspector de integritate și președintele ANI, Lilian Chișca. Considerăm că acest lucru este deosebit de grav, iar noi nu o singură dată am semnalat aceste abateri. Situația de la ANI este una catastrofală și scandaloasă”, a declarat Vlad Bilețchi.

Activistul civic a făcut apel către ceilalți membri ai ANI să nu tacă și să nu fie martori ai acestor fărădelegi.

Fac apel către ceilalți membri ai ANI să denunțe aceste fărădelegi, să nu facă corp comun cu corupția. Toți cunosc despre acest lucru, întrucât tema a fost abordată atât în pauze, cât și în timpul ședinței de la ANI. Li s-a comunicat că la Serviciul de Informații și Securitate există probe video cum sunt transmiși bani în saună. Vrem să știm unde sunt aceste filmări și considerăm că este de interes public și în spiritul legii ca ele să devină publice pentru toată lumea și să fie pornite cauze penale”, a mai precizat Bilețchi.