(VIDEO) Natalia Gavrilița, despre Unirea cu România: „În prezent, nu discutam despre această optiune”

Redacția Liber TV

Scenariul Unirii Republicii Moldova cu România nu se află, în prezent, pe masa discuțiilor de la Chișinău. Cel puțin asta spune prim-ministrul Natalia Gavrilița, într-un interviu pentru Euronews. 

„În prezent, nu discutam despre această optiune”, a spus Natalia Gavrilița.

Totodată, întrebată dacă neutralitatea Republicii Moldova înseamnă ca orice aderare la NATO este exclusă, Natalia Gavrilita a precizat: „Într-adevăr, acest principiu de neutralitate este consacrat de Constituție și vom urmări integrarea în UE, dar nu vom urmări apartenența la alianța NATO”.

Natalia Gavrilita a menționat că, în acest moment, Republica Moldova este concentrată pe gestionarea fluxului mare de refugiați.

„Acesta este un scenariu ipotetic. În prezent suntem foarte concentrați pe gestionarea fluxurilor mari de refugiați. Avem peste 250 de mii de oameni care au trecut granița din Ucraina. Suntem la capacitatea noastră actuală și avem nevoie de mult ajutor și asistență internațională pentru a face față acestei crize umanitare masive. Așa ca ne concentrăm cu privire la provocările cu care ne confruntăm acum, mai degrabă decât să discutăm un scenariu ipotetic”, a spus premierul Republicii Moldova.