De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! 65 de elevi de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” s-au intoxicat în masă. 20 de copii internați, inclusiv unul la reanimare

Toxiinfecție alimentară în grup la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din municipiul Chișinău. 65 de elevi din clasele a X-XII-a și un angajat al in…

Actualizat acum 13 ore

(VIDEO) Natalia Morari: „Trebuie să eliminăm toate normele din legislația noastră care prevăd posibilitatea deposedării de proprietate”

Adrian Sirbu

Candidata la prezidențiale, Natalia Morari a publicat subprogramul său „Vânătoarea de investitori”, care face parte din programul său economic „Moldova Nouă”. Printre măsurile anunțate de ea se numără protejarea garantată a drepturilor de proprietate și a condițiilor de ședere a investitorului și a persoanelor asociate pe teritoriul Republicii Moldova, ceea ce ar însemna că statul nu poate lua nimic de la cetățeni. 

Mai mult, Natalia Morari a anunțat deja eliminarea controlului vamal la ieșirea din țară, ceea ce va permite oamenilor și investitorilor să transporte numerar și bunuri fără limite și fără restricții.

„Trebuie să eliminăm toate normele din legislația noastră care prevăd posibilitatea deposedării de proprietate, cu excepția cazurilor în care aceasta nu aparține altcuiva sau nu este subiectul unei executări silite de către creditori”, a spus aceasta.

Potrivit Nataliei Morari, punctul de astăzi ar trebui să consolideze acest lucru prin interzicerea confiscării valutei și valorilor de la oameni la trecerea graniței, în orice direcție. Mai mult decât atât, pe baza propunerilor candidatei, ar trebui să li se returneze oamenilor tot ce le-au confiscat anterior vameșii.

Ea spune că nu este permis să le fie luate oamenilor lucrurile pe care le-au câștigat cu un mare efort, doar pe motivul că nu au dorit să-și declare banii la vamă.

Printre alte măsuri anunțate în programul său de atragere a investitorilor se numără oferirea posibilității investitorilor de a aduce cantitatea necesară de forță de muncă temporară și ieftină și restabilirea învățământului tehnic profesional.