(VIDEO) „O reformă a cumnaților”. Reforma justiției, asumată de PAS, criticată de o fost vicedirectoare a CNA

Redacția Liber TV

„Văd foarte mult diletantism, cei care se ocupă de reforma justiției sunt „oameni buni”, rudele, persoanele apropiate, loiale. Pentru mine e un fel de reformă a cumnaților”. Declarația aparține fostei vicedirectoare a Centrului Național Anticorupție, Cristina Ciubotaru, făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4. 

„PAS a venit la putere prin promisiunea de a lupta cu corupția, ceea ce au tradus ei ca fiind echivalent cu reforma justiției. Eu nu prea am văzut inițiative reale în domeniul anticorupție clasic. Nouă doar ni se promite o reformă a justiției care include în sine lupta împotriva corupției.

Nu sunt mulțumită de ceea ce văd acum, văd foarte mult diletantism, care este un rezultat firesc al faptului că cei care se ocupă de reforma justiției sunt „oameni buni”, rudele, persoanele apropiate, loiale. Sper să nu se supere nimeni, dar pentru mine e un fel de reformă a cumnaților”, a declarat avocata Cristina Ciubotaru.

Cristina Ciubotaru s-a arătat neîncrezută că reforma va produce rezultate.

„În ce măsură această reformă va produce rezultatele la care noi ne așteptăm? Eu am mari dubii că vom vedea rezultate. Trebuie oare să fie verificați judecătorii? Da. Este oare formula aleasă cea mai bună? Închizând gura sistemului judecătoresc, de 4 ani să nu le permiți să facă adunare generală, să nu permiți nimănui din judecători să vorbească sau să încerce să spună care sunt problemele sistemului, de 4 ani, decât doar celor care sunt invitați la întâlnirile speciale de pe la Președinție, celor apropiați Ministerului Justiției… În sistem este foarte clar cine sunt judecătorii unși.

Care este sensul verificărilor dacă vor trece neapărat judecătorii unși? Să vedem, dacă ei nu vor trece sau se vor depista anumite probleme și la ei, atunci e altceva”, a mai adăugat fosta vicedirectoare a Centrului Național Anticorupție.