(VIDEO) O traficantă de droguri, pe lista PAS la alegerile locale. Femeia și-a recunoscut vina, însă a fost AMNISTIATĂ

Ala Găină

Activistul civic, Vlad Bilețchi, susține că o traficantă de droguri, care și-a recunoscut vina în instanța de judecată, a fost arestată și ulterior amnistiată, candidează din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru funcția de primar într-o localitate. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la postul de televiziune N4, scrie Ziua.md.

Bilețchi menționează un articol publicat în 2022 de către echipa de la RISE Moldova, care relatează că în anul 2008, o femeie în vârstă de 41 de ani a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru trafic de droguri, însă nu a petrecut nici măcar o zi în închisoare, deoarece a fost eliberată prin amnistie.

„În instanța de judecată această doamnă și-a recunoscut vina: „Da, drogurile sunt ale mele, da am vrut să le vând”. Astăzi, se regăsește doamna Adela se regăsește la fel în echipa Europa. Cu cine mergem noi în Europa? Eu știu că oamenii pot să se corecteze, știu că oamenii pot să aibă căință activă, regretă cele înfăptuite și au dreptul la a doua șansă. Dar în momentul în care se intervine brutal, în momentul în care nu mai sunt oameni care să ne ducă în Europa decât cei care au scăpat de pedeapsă prin amnistia lui Voronin?”, se întreabă activistul.

Bilețchi a mai declarat că în lista de candidați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) ar fi mai multe persoane cărora le-a fost interzis dreptul de a candida, de către Autoritatea Națională de Integritate, însă ulterior, restricția le-a fost scoasă.

Activistul civic susține că la distanță de două săptămâni, ANI a prezentat organelor electorale două liste diferite. Astfel, dacă în prima listă sunt incluse 70 persoane care nu au dreptul de a candida la alegeri, în cea de-a doua listă, au dispărut 21 de persoane, fiind incluse doar 49. În context, Bilețchi a declarat că va sesiza Procuratura Generală, CEC pentru a verifica dacă aceste persoane nu au fost scoase ilegal din această listă.