(VIDEO) Olesea Stamate explică de ce nu a votat pentru ridicarea imunității lui Tauber: „Nu era vorba de acțiuni penale”
Deputata PAS, Olesea Stamate a explicat, în cadrul unei emisiuni la RLive TV, de ce nu a votat pentru ridicarea imunității Marinei Tauber. Potrivit ei, acțiunile Marinei Tauber, vizată într-un dosar privind amestecul în înfăptuirea justiției, pentru că a perturbat o ședință de judecată, sunt pasibile mai degrabă de o pedeapsă contravențională decât penală.
„Indiscutabil, acțiunile deputatei Marina Tauber trebuie sancționate ca și a cărui alt cetățean care a încalcă legea și perturbă activitatea, inclusiv sau în mod special, a instanțelor de judecată, în modul în care a făcut-o dumneaie. Doar că, din punctul meu de vedere, aceste acțiuni urmau să fie sancționate contravențional, și nu penal. Există articole în Codul contravențional care permit acest lucru. Se sancționează rapid, eficient. Dacă sancțiunea este mică, atunci se poate de discutat, de văzut. Dacă oricum de atâtea ori am modificat legea, știți cum, asta nu este neapărat bine, dar lucrurile pot fi făcute altfel. (..) Este ca și cum poliția a oprit un cetățean cu alcoolemie de 0,15, care-i clar contravențional, dar îi face dosar penal. Asta nu știu cât de bine se înțelege, dar, din punctul meu de vedere, nu era vorba de acțiuni penale”, a spus ea.
Mai mult, ea consideră că, în acest caz, judecătorii care vor examina dosarul sunt puși într-o situație ingrată, deoarece, indiferent de decizia pe care o vor lua, vor fi supuși criticilor.
„De fiecare dată am votat pentru ridicarea imunității atunci când procurorul general a venit cu un dosar cât de cât, din ceea ce putem noi să examinăm, bine pregătit și cu argumentele necesare pentru ridicarea imunității. În cazul de față eu mi-am expus părerea vis-a-vis de ceea ce i se impută doamnei Tauber și am decis să merg pe poziția mea”, a menționat aceasta.
Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității deputatei Marina Tauber în vederea trimiterii cauzei penale în instanța de judecată penală, pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 303 alin (3) din Codul penal, care prevede amestecul în înfăptuirea justiției.