(VIDEO) Partidul „Renaștere” a protestat la CNA în susținerea celor doi deputați reținuți. Vasile Bolea: „Show de prost gust al guvernării”

Ala Găină

Membrii și simpatizanții Partidului „Renaștere” au organizat astăzi un protest în fața Centrului Național Anticorupție (CNA). Aceștia și-au manifestat nemulțumirea față de reținerea deputaților Irina Lozovanu și Alexandr Nesterovschi. Potrivit deputatului Vasile Bolea, guvernarea PAS organizează spectacole de prost gust. 

”Astăzi suntem aici pentru a spune acestei guvernări că noi nu ne temem. Ei merg cu diferite marșuri LGBT și spun că nu le este frică, dar noi le spunem că nu ne temem de ei. De fiecare dată când Maia Sandu pleacă din țară, CNA și Procuratura Anticorupție organizează show-uri de prost-gust. Toate acest lucruri se întâmplă pentru a induce sentimentul de frică, dar noi nu ne temem”, a declarat Vasile Bolea.

La protest a fost prezentă și președinta partidului„ Renaștere”, Natalia Parasca. Politiciana susține că a fost citată la ora 10:00, pe 22 septembrie, la CNA.

„Nu e clar pentru ce. Nu au dovezi, nu au nimic, nu au găsit nimic în timpul perchezițiilor. Așa cum nu au găsit nimic, au decis să pună presiune pe noi”, a declarat Parasca.

Totodată, Vasile Bolea a vorbit despre situația lui Rosian Vasiloi, șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, acuzat de neglijență în serviciu. Bolea a subliniat faptul că Vasiloi nu se află încă în închisoare și a acuzat guvernul de nepăsare față de cetățenii țării.

„Rosian Vasiloi, șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, s-a ales cu dosar penal pentru neglijența în serviciu, fapt care s-a soldat cu decesul a doi oameni. Este el oare astăzi în penitenciar? Evident că nu. Acestei guvernări pur și simplu nu îi pasă de voi și de viața voastră. Nu o să vedeți niciodată pe cei care din partea guvernării comit infracțiuni să fie deferiți justiției, pentru că ei au închis televiziunile de alternativă și le-au lăsat doar pe cele care servesc guvernării PAS”, a mai menționat Bolea în timpul protestului din fața CNA.

Critici au fost adresate și în direcția Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în special în ceea ce privește numirea lui Iulian Munteanu, care, potrivit lui Bolea, este cercetat penal de cinci ani. Deputatul a susținut că aceasta reprezintă o dovadă că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) încearcă să controleze sistemul judiciar al Republicii Moldova.

Finalizând discursul său, Bolea a cerut „LIBERTATE” pentru colegii săi care se află în izolatorul CNA, acuzând guvernarea de manipulare și de guvernare în stare de urgență.

În seara zilei de joi, 21 septembrie, deputații Irina Lozovanu și Alexandr Nesterovschi au fost lipsiți de imunitate parlamentară. Deputații și-au dat votul pentru ca oamenii legii să poată investiga și, eventual reține parlamentarii pe toate cele cinci capete de acuzare.

Reprezentanții guvernului nu au venit deocamdată cu nicio reacție.