(VIDEO) PAS oferă colaci drept pomană electorală pentru alegători? Reacția candidatului vizat

Adrian Sirbu

Susținătorii PAS dintr-un sat din Săngerei ar oferi de pomană alegătorilor câte un colat. Imagini din magazinul din localitate au fost publicate pe rețelele de socializate, scrie Realitatea.md

Autorul secvenței, Oleg Cernei, scrie că o familie din Pepeni, Sîngerei, care susține PAS a făcut comanda produselor de brutărie. Conform lui, s-ar oferi fiecărui votant câte un colac gratis. 

„O familie, care este susținătoarea unui candidat electoral, a adus colaci și, în ziua alegerilor, dau câte un colac gratis alegătorilor, ceea ce mi se pare o încălcare gravă a Codului Electoral. La Pepeni, la distanța de 50 de metri de secția de votare”, scrie Oleg Cernei pe rețelele de socializare.

Pe de altă parte, conform Ziarului de Gardă, la fața locului a intervenit un ofițer, care a stabilit că acei colaci nu au legătură cu scrutinul. Candidatul PAS pentru funcția de primar de Pepeni, Oleg Rotaru, afirmă că o familie face pomană, iar acțiunea a avut loc și ieri, dar va avea loc și pe parcursul săptămânii viitoare.

Din surse, am aflat și eu că un cetățean face praznic părinților și a dat la magazin niște colaci de sufletul lor. Asta a fost și ieri făcut, și azi, și toată săptămâna viitoare. Acuzațiile sunt aduse de un om bolnăvicios de putere. Eu, în primul rând, nici nu am știut, iar acolo, la magazin, e ruda lui. Asta e o prostie, o aberație. Eu n-am ce spune. Ce explicații pot aduce, dacă nici măcar nu știam despre faptul că se împart colaci?”, a declarat candidatul, citat de ZdG.