(VIDEO) PAS și-a anunțat candidații pentru suburbiile Chișinăului. Cine sunt cei 7 candidați

Adrian Sirbu

În acest weekend, s-au lansat în campania electorală locală 7 candidați PAS pentru funcția de primari în suburbiile Chișinăului: Ghidighici – Victoria Calmîș, Durlești – Oleg Popșoi, Grătiești – Tatiana Barda, Ciorescu – Alexei Manoli, Trușeni – Viorica Beregoi, Colonița – Igor Mânăscurtă și Budești – Sergiu Brînza. Cei 7 candidați PAS și-au prezentat echipele pentru consiliile locale și prioritățile.

În Durlești, Oleg Popșoi, fost consilier local, își propune să creeze un spațiu urban modern, cu accent pe infrastructură și spații verzi, incluzând transport public accesibil, străzi și trotuare asfaltate, parcuri moderne și construirea unei școli și grădinițe noi.

Victoria Calmîș, candidată pentru Ghidighici, a muncit alături de actualul primar Victor Durbală și își propune să finalizarea proiectelor începute împreună, dar și soluționarea altor necesități din suburbie. Prioritățile sale pentru Ghidighici includ asigurarea apei și canalizării în fiecare casă, trotuare și drumuri asfaltate, precum și reconstrucția Casei de Cultură și amenajarea spațiilor de recreere.

„La Grătiești, Tatiana Barda, a fost consilieră locală, și vrea să aducă o viziune proaspătă, care presupune valorificarea potențialului natural al comunei, dezvoltarea transportului public și modernizarea infrastructurii. Ea vede Grătiești ca un hub de dezvoltare economică și turistică, cu servicii publice la standarde europene”, se arată în comunicatul PAS.

Alexei Manoli, candidatul pentru Ciorescu își propune să transforme comuna într-un exemplu de dezvoltare durabilă. El își propune crearea unui mediu urban organizat, cu parcări, transport public din și spre Chișinău, și, soluționarea problemei câinilor fără stăpân.

La Trușeni, Viorica Beregoi, pedagog de profesie, dorește extinderea sistemului de canalizare, modernizarea infrastructurii și crearea unui mediu sigur și confortabil pentru toți locuitorii.

În Colonița, Igor Mânăscurtă și-a asumat responsabilitatea de a aduce inovații în infrastructura locală și de a implementa un sistem eficient de gestionare a deșeurilor.

Sergiu Brînza, candidatul PAS în satul Budești, este director al Liceului Teoretic din Budești și a fost consilier local. Viziunea sa pentru Budești se include dezvoltarea infrastructurii, modernizarea transportului public și stimularea economiei locale.