(VIDEO) Primarul capitalei, Ion Ceban, riscă să rămână fără mandatul de primar. Declarațiile edilului

Ala Găină

Primarul Capitalei, Ion Ceban, riscă să nu-și ducă mandatul de primar la bun sfârșit din cauza unor ilegalități ce ar fi fost constatate de Agenția Națională pentru Integritate în urma examinării declarațiilor pe avere din ultimii patru ani. Despre acest lucru a anunțat chiar edilul printr-o declarație făcută pe pagina sa de pe o rețea socială.

„În patru ani de zile, ANI-ul n-a găsit justificat cheltuirea a aproximativ 5-7 mii de euro anual. Deci, de la 5 la 7 mii de euro anual, în total în patru ani de zile, o sumă echivalentă a 30 de mii de euro. Se transmite prezenta cauză în judecată, se dispune încetarea mandatului, a raporturilor de muncă și de serviciu în condițiile legii. Se decade domnul Ion Ceban din dreptul de a exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică. Deci, noi cu certitudine vom contesta acest lucru în instanța de judecată”, a declarat Ion Ceban.

Edilul susține că este vorba de o comandă politică și că ANI a scos în public aceste abateri, după ce anterior Ion Ceban a declarat că în fracțiunea PAS sunt 40 de deputați milionari, ale căror declarații de avere ar trebui verificate minuțios. Agenția Națională pentru Integritate nu a venit, deocamdată, cu o reacție. La fel, nici PAS nu s-a expus vizavi de aceste acuzații.